Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

And the Oscar goes to… Daniel Day-Lewis!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii And the Oscar goes to… Daniel Day-Lewis! Share And the Oscar goes to… Daniel Day-Lewis!


Anul trecut se pare că Hollywood-ul a dezvoltat o ușoară obsesie pentru figura emblematică a celui de-al șaisprezecelea președinte american: Abraham Lincoln. Astfel, am avut parte de un Lincoln vănâtor de vampiri și un alt Lincoln care încerca să ţină priept unei hoarde înfometate de zombie. Până acum însă niciunul din filmele mai sus pomenite nu a tratat la modul serios un subiect cât de poate de dificil: viaţa și cariera unei figuri politice remarcabile – Abraham Lincoln.

Iată deci că talentatul domn regizor Spielberg nu s-a plictisit deloc în 2012, ocupându-se îndeaproape de unul din cele mai grandioase proiecte ale carierei sale cinematografi ce: Lincoln. Celebrul președinte este intrepretat magistral de un Daniel Day-Lewis pe care nu mă mai deranjez să v-il prezint. Mă limitez la a adăuga că nu există trofeu pe care acest om să nu îl poată câștiga atunci când vine vorba de talentele sale actoricești. Despre film nu vă spun multe, pe oricare site veţi citi veţi găsi același sinopsis: aflat în plin Război Civil American (1861-1865), Lincoln se confruntă cu o misiune dificilă: abolirea sclaviei și încheierea războiului cu victoria Nordului.

Detalii despre ce și cum se întâmplă, veţi afla vizionând filmul sau citind o carte de istorie. Eu vi le recomand pe amândouă. Chiar dacă pe alocuri filmul e static, prezentând mult mai puţină acţiune decât vă așteptaţi, în mod cert vă va deconecta și vă va oferi informaţii noi, pe care ulterior le puteţi aprofunda pe Discovery, Wikipedia sau citind din paginile unui vechi manual de istorie. Jocul lui Day-Lewis însă nu îl veţi putea admira decât pe marile ecrane. Și credeţi-mă pe cuvânt, face un rol fantastic, pentru care merită să mergeţi la cinema!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută