Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Am văzut: Django Unchained

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Am văzut: Django Unchained Share Am văzut: Django Unchained


Filmul lui **Quentin Tarantino**, Django, este un superb western ce deţine pană în prezent 5 nominalizări la Oscar şi 2 premii la Globul de aur fiind unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului. Deşi este un **western** ce conţine clisee cinematografice clasice, regizorul a reuşit să îşi impuna stilul asupra filmului prin glumele specifice şi dialogurile hilare. Realitatea istorică este subliniată prin scene violente şi agresive, fiind prezentată sclavia din America.

Pentru distribuţie au fost aleşi unii dintre cei mai buni actori. **Christoph Waltz** a primit datorită acestui film, Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar. **Django**, personajul principal, este interpretat de **Jamie Foxx**. Din distribuţie mai face parte şi Leonardo DiCaprio, care joacă rolul unui proprietar de plantaţie.Cu toţii îl ştim şi îl asociem pe DiCaprio cu filmul Titanic şi cu un romantic incurabil, dar aici surpriza a fost mare deoarece apare agresiv şi într-un rol negativ.
Rolul lui Samuel L. Jackson este acela de şef al sclavilor de pe plantaţia lui Calvin Candie. Chiar daca Tarantino a renuntat la muza lui Uma Thurman asta nu înseamnă că nu a ieşit un film superb. De data aceasta Kerry Washington a fost aleasă în rolul principal feminin, interpretând-o pe soţia lui Django, Broomhilda.

Povestea începe undeva la 1858, cu doi ani înainte de Razboiul Civil. **Django** este un sclav al cărui trecut tumultos îl aduce în serviciul lui King Schultz (Christoph Waltz) un vanător de recompense ce pretinde a fi dentist. Deşi este german, el vorbeşte limba engleză şi încearcă mereu să ocolească problemele ce îi sar în cale. Schultz îşi schimbă numele într-unul mai distins, Dr King.

**”Doctorul”** este în urmărirea unei bande de ucigaşi, fraţii Brittle, iar Django este singurul care îl poate ajuta să ajungă la ei. În schimbul ajutorului, Dr King îi promite libertatea. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de doctor şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei , soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Căutările îi conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django şi Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen, sclavul de încredere al lui Candie. Mişcările le sunt urmărite şi riscă să fie prinşi şi adevăratele lor intenţii date în vileag. Dacă vor să scape şi să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism şi solidaritate, între sacrificiu de sine şi supravieţuire, în incercarea de a-si elibera sotia.

**Muzica** este un alt atuu al filmului. Tarantino ştie să combine soundtrackuri iar când îl ajută şi magnificul Ennio Morricone pe langa Rick Ross, Brother Dege, James Brown si Jim Croce, rezultatul nu poate fi decât spectaculos. Efectele speciale au completat filmul dându-i acea autenticitate specifică vremii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută