Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Cirque du Soleil concediază aproape 400 de angajaţi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cirque du Soleil concediază aproape 400 de angajaţi Share Cirque du Soleil concediază aproape 400 de angajaţi


Din martie anul acesta, **Cirque du Soleil** va continua producţia spectacolelor sale grandioase cu mai puţini oameni atât pe scenă cât şi în spatele cortinei. Compania va concedia până la 400 de angajaţi.

Familia Cirque du Soleil urmează să fie mai mică. Cele 400 de locuri de muncă vor fi suprimate din toate segmentele companiei şi vor fi anunţate până la sfârşitul lunii martie. Ele se adaugă celor 50 de locuri de muncă suprimate înainte de Crăciun. Problemele companiei de divertisment multinaţională se datorează **crizei economice** şi faptului că anumiţi parteneri din Las Vegas nu s-au mai arătat dispuşi să participe la împărţirea costurilor de producţie.

A pornit de la un grup de 20 de artişti de stradă în 1984 ajungând astăzi la aproape 5.000 de salariaţi dintre care 1.300 sunt artişti. Companie de divertisment internaţional cu un succes răsunător, aceasta a avut cifră de afaceri de 1 miliard de dolari în anul 2011.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Potrivit lui Renée-Claude Ménard, directoarea de relaţii publice, trei spectacole au mers “mai puţin bine decât se prevedea”, din motive diferite. Nu a spus care dintre cele 20 de producţii actuale nu au adus banii preconizaţi, dar a declarat că 2012 a fost un an care nu a adus profit companiei.

Compania Cirque du Soleil [va reveni în România](http://zilesinopti.ro/pagini/cirque-du-soleil-din-nou-la-bucuresti-cu-alegria-5765.html) anul acesta, pentru o serie de spectacole din seria “Alegria”, care vor avea loc zilnic, în perioada **5 – 8 septembrie**, în Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută