Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Seară de film indie grecesc la NCRR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Seară de film indie grecesc la NCRR Share Seară de film indie grecesc la NCRR


Când ne gândim la Grecia ne vin în minte vacanţele, plajele însorite şi minunatul lor tzatziki. Dar ce ar fi să ne gândim şi la arta cinematografică elenă? Ca mulți dintre europenii cărora le plac filmele dar nu studiază îndeaproape subiectul probabil că nu știți foarte multe pelicule grecești.

Deşi nu s-au remarcat ca alte țări în plan cinematografic, grecii au şi alte filme în afara binecunoscutului Zorba Grecul. Este o ocazie ideală pentru voi de a descoperi **filmele independente greceşti** ce exploreaza problemele sociale ,economice şi politice din cultura acestora.

**Noul Cinematograf Al Regizorului Român** organizează o seară a filmului grecesc contemporan pe data de **23 ianuarie**, ora 18.30. Proiectul este susţinut de World Class şi restaurantul Mesogios și este ocazia ideală de a descoperi filmele independente greceşti ce explorează probleme sociale, economice şi politice.

Nu doar plajele și teritoriul Greciei sunt altfel decât cotidianul în care trăim, dar și arta cinematografica elenă care prezintă un exotism aparte. Producţii îndrazneţe precum **Attenberg şi Alpii** au încântat critica şi publicul din toata lumea, fiind incluse în aşa numitul “noul val al filmului grecesc”: o explozie de creativitate, bizarerie şi existențialism.

Pe lângă special treat-ul cinematografic și unic, primii 100 de spectatori vor primi din partea Word Class pass-uri pentru relaxare completă la Downtown. Și cum dintr-o seară grecească adevarată nu pot lipsi deliciile culinare, invitații pot participa la o tombolă specială unde pot câştiga o cina în doi la restaurantul Mesogios.

Printre **premiile obţinute** de filmele Attenberg şi Alpii se numara Osella de Aur pentru cel mai bun scenariu Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou la Festivalul de la Veneţia 2011. De asemenea, filmule au fost incluse de publicaţia The Guardian în lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012.

Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, puteţi suna la 0725 925 313 sau puteţi accesa [pagina de Facebook](www.facebook.com/pages/Noul-Cinematograf-al-Regizorului-Român) a NCRR.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută