Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Teatrul German reia spectacolul “Neînţelegerea”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatrul German reia spectacolul “Neînţelegerea” Share Teatrul German reia spectacolul “Neînţelegerea”


Teatrul German de Stat Timişoara anunţă reluarea apreciatei producţii „Neînţelegerea” de Albert Camus duminică, 20 ianuarie 2013, ora 19,30 pe scena de la sediu.

Capodopera dramaturgului francez aduce în prim-plan povestea unei bătrâne mame şi a fiicei sale, care nu îl recunosc pe fiul, respectiv fratele întors acasă după o îndelungată pribegie. Fiul se prezintă ca fiind un simplu călător, ceea ce va genera un deznodământ neaşteptat al acestei stranii întâlniri.

Spectacolul timişorean sub bagheta regizorală a lui László Bocsárdi a fost inclus în luna noiembrie în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru unde a beneficiat de două reprezentaţii pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Bocsárdi însuşi a fost distins în anul 2012 cu premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru cea mai bună regie. Costumele sunt creaţia scenografei Dobre-Kóthay Judit, la rândul său laureată în 2012 a premiului UNITER pentru întreaga activitate.

Interpretează actorii Teatrului German Georg Peetz, Ida Jarcsek-Gaza, Ramona Olasz şi Ioana Iacob, iar alături de ei spectacolul beneficiază de participarea extraordinară a actorului Sorin Leoveanu de la Teatrul Naţional din Craiova, care a obţinut de asemenea anul trecut premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal. Muzica originală a sepctacolului a fost compusă de Könczei Árpád, deţinătorul premiului special al UNITER pentru muzică de teatru, acordat în 2012.

Reprezentaţia se traduce în limba română. Astfel, spectatorii care nu stăpânesc limba germană vor avea ocazia să urmărească versiunea scenică în limba română semnată de Alice Georgescu, laureată în 2009 a premiului UNITER pentru întreaga activitate de critic de teatru.

Ca o noutate, biletele pot fi cumpărate şi plătite prin Internet pe site-urile teatrulgerman.ro sau biletmaster.ro. Bineînţeles ele sunt disponibile şi la agenţia teatrală din str. Alba-Iulia nr. 2.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută