Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Cuisine Française la Chez Michou

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cuisine Française la Chez Michou Share Cuisine Française la Chez Michou


Francezii sunt celebri în lumea întreagă nu doar pentru minunatele creații vestimentare sau atracții turistice arhicunoscute, cât mai ales pentru bucătăria lor: rafinată, eclectică și sănătoasă. Este imposibil ca cineva să nu cunoască pasiunea francezului pentru mâncare, pentru mixuri de ingrediente inedite, rezultatul fiind întotdeauna unul spectaculos, asezonat cu vin și bineînțeles, brânzeturi.

Eu, personal, iubesc bucătăria franceză, lejeritatea mâncărurilor, fantezia și pasiunea cu care acestea sunt gătite, și poate mai mult de cât orice, iubesc ideea francezilor de a savura cu adevărat ceea ce mănâncă, de a-și aloca timp pentru o gustare, o cină sau un prânz. Veți înțelege deci că ard de nerăbdare să vă împărtășesc o nouă experiență gastronomică, franceză de această dată, pe care am trăit-o nicidecum în Paris, din contră, chiar aici, în centrul Clujului.

Situat în Piața Unirii la numărul 29, în incina Hotelului Melody, Chez Michou – Cuisine Francaise este un restaurant cu specific francez, unde aveți de acum ocazia să gustați preparate franțuzești, gătite sub atenta îndrumare a celor doi bucătari șefi Deak Istvan și Emanuel Langa. Pentru a vă trezi și mai tare interesul este suficient să vă enumăr câteva din preparatele care vă așteaptă zilnic la restaurantul Chez Michou, și sunt convinsă că în cel mai scurt timp veți dori o rezervare la acest restaurant elegant, cochet, cu un aer foarte french!

Antreuri speciale (tartar de somon cu fenicul și castraveți, creveți cu sos de usturoi sau terină de foie gras, gătită la cuptor, cu fructe confiate, jeleu de vin dulce și sos de dovleac), salate proaspete și gustoase (salată de rucola cu brânzeturi nobile, sau o inedită salată caldă de sfeclă roșie și țelină coaptă, emulsie de migdale dulci și nuci, servită cu germeni de praz, alături de frunze de radicchio), supe variate (de scoici, supă cremă de praz sau de dovleac), feluri principale de vită, porc, pește sau pasăre (pe mine m-au cucerit somonul file cu gratin de conopidă, sos de cimbru și sos Bechamel, precum și coastele de miel în crustă de ierburi de Provence, servite cu soufle de cartofi și varză creață), deserturi rafinate (crepes suzette, mousse de ciocolată albă și compot de mere sau La mort par chocolat și courd de mentă) sunt doar câteva din deliciile pe care le puteți savura la Chez Michou, în cea mai franțuzească atmosferă din Cluj!

– Chez Michou
– P-ța Unirii 29
– Tel: +40 367 491 215
– Orar: L – J: 10.00 – 23.00; V – S: 10.00 – 00.00; D: 10.00 – 23.00
– facebook.com/chezmichou

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută