Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

“Spărgătorul de nuci” pe gheață

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Spărgătorul de nuci” pe gheață Share “Spărgătorul de nuci” pe gheață


Spectacolul face parte dintr-un turneu național care mai include orașele Timișoara, Cluj, București și este sprijinit de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti și de Primăria și Consililul Județean Sibiu. Spectacolul va fi găzduit de Sala Transilvania, unde va fi amenajat un patinoar artificial, special pentru acest eveniment. Producția de la Sibiu a fost jucată pe marile scene ale lumii încă de la înființarea Teatrului de Balet din St. Petersburg, din anul 1967. Ideea a aparținut lui Konstantin Boyarski, fondatorul Teatrului de Balet care a îndrăznit să combine mișcările grațioase de balet cu procedeele dificile ale patinajului artistic. Experimentul a fost unul reușit, fiind practic momentul în care s-a născut o nouă formă de artă, baletul pe gheață. Spectacolul a primit recenzii pozitive din partea criticilor ruși, reprezentanții celei mai faimoase școli de balet din lume.

De-a lungul timpului, singurele modificări ale spectacolului au fost îmbunătățiri aduse decorurilor, costumelor și, evident, o evoluție a repertoriului și tehnicii celor 50 de balerini prezenți la Sibiu. Majoritatea dansatorilor care fac parte din trupa de balet de astăzi sunt foști medaliați la concursuri de patniaj artistic din Rusia, foști elevi ai unor școli celebre de patinaj artistic cum este scoala Jubilejni, școala care l-a descoperit pe campionul olimpic și mondial Evgeny Plushenko. Patinatorii sunt îndrumați de coregraful rus Konstantin Rassadin, un fost balerin celebru al Teatrului de Balet Marinski.

Pentru că “Spărgătorul de nuci” este un spectacol potrivit pentru a fi urmărit împreună cu familia, organizatorii oferă posibilitatea achiziționării unor pachete de bilete specifice. Astfel, copiii cu vârsta între 6 şi 10 ani, însoţiţi de doi adulţi, vor plăti jumătate din preţul biletului având şi loc pe scaun, iar cei sub 6 ani vor avea acces gratuit, dar fără loc.

Oferta este valabilă doar pentru un număr limitat de locuri şi se întinde pe perioada Sărbătorilor de iarnă. Cei interesati de aceste pachete speciale sunt rugați să contacteze: rezervari@dieselclub.ro sau 0264/439043 si 0731/099.000 – Ioana Pop.

Restul biletelor pot fi achiziționate online pe site-ul www.eventim.ro și de la Agenția Teatrală din Sibiu, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 17. Prețurile biletelor variază în funcție de categorie între 78 RON și 298 RON.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută