Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Început de 2013 bogat la TNRS

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Început de 2013 bogat la TNRS Share Început de 2013 bogat la TNRS


Anul 2013 a început la teatrul sibian cu producția ”Ostatic la mătușica” după Morris Panych, în regia lui Michael Devine, urmat de spectacolul ”Îmi place cum miroși” după Neil Simon, în regia lui Șerban Puiu, spectacole programate chiar în primul week-end al anului 2013.

În acest sfârșit de săptămână aveți ocazia să mergeți la alte două producții foarte apreciate de-a lungul vremii. Este vorba despre spectacolul ”Nora” de Henrik Ibsen, adaptare de Anamaria Enescu şi Radu Alexandru Nica, cu Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Gelu Potzolli, Pali Vecsei, Tania Anastasof. ”Nora” se joacă sâmbătă, 12 ianuarie, începând cu ora 19:00 la sediul TNRS. Duminică este rândul spectacolului ”Încurcă-i drace!”, după Ray Cooney, în regia lui Șerban Puiu. Din distribuția acestui spectacol fac parte: Florin Coșuleț, Diana Fufezan, Cătălin Pătru,Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacșu, Mihai Coman, Raluca Iani, Cristina Ragos și Cristina Stoleriu. ”Spectacolul montat pe scena Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță. Cu siguranță că această premieră va fi una specială atât pentru regizor, care aniversează zece ani de activitate pe scena Teatrului din Sibiu, precum și pentru actorii care sărbătoresc zece ani de la absolvirea facultății”, anunță reprezentanții teatrului din Sibiu.

Săptămâna care urmează este rândului spectacolului ”Scrisori de dragoste către o prințesă chineză”, marți, 15 ianuarie, ora 19:00, ”Crăiasa Zăpezii”, miercuri 16 ianuarie, ora 19:00, ”Damen vals”, joi, 17 ianuarie, ora 19:00 și ”Felii”, vineri, 18 ianuarie, ora 19:00. Săptămâna viitoare se încheie cu spectacolele ”O poveste japoneză”, sâmbătă, 19 ianuarie, ora 19:00 și superproducția ”Călătoriile lui Gulliver”, duminică, 20 ianuarie, ora 19:00. Acesta din urmă reprezintă o serie de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete și își propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producţia lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Național Radu Stanca Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția Teatrală, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17, cât și online, prin portalul eventim.ro. În limita locurilor disponibile unele bilete pot fi cumpărate și de la casieria teatrului, la intrare. Prețurile sunt cuprinse între 10 și 20 de lei, în funcție de spectacol.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută