Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Carnavaluri și voie bună la Hotelul de Gheață, de la Bâlea Lac

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carnavaluri și voie bună la Hotelul de Gheață, de la Bâlea Lac Share Carnavaluri și voie bună la Hotelul de Gheață, de la Bâlea Lac


Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost a fost o idee pe care Arnold Klingeis, a transformat-o într-un proiect de succes în 2006, iar în 2012 vizitele la hotelul aflat la 2.000 metri altitudine, au devenit o tradiție. Despre cele 12 camere, restaurantul și barul hotelului, dar și despre cele trei igluuri și o biserică de gheață care urmează să fie construite până la sfârșitul lunii ianuarie, ne povestește Arnold Klingeis.

**Reporter: Domnule Klingeis și în sezonul 2012-2013, sibienii și turiștii din toată Europa, și nu numai, se vor putea bucura de Hotelul de Gheață, o construcție inedită în România. Ce ne puteți spune despre noutățile pe care le aduce hotelul în această iarnă și despre tema aleasă – „Carnavalul”?**

**Arnold Klingeis:** Prima noutate o reprezintă tema proiectului “Carnaval“, care se reflectă atât în designul camerelor, cât și în sculpturile interioare – diferite obiecte și personaje specifice carnavalului, sculptate în gheață. Tema își va pune amprenta, de asemenea, și pe evenimentele organizare, iar o altă noutate o reprezintă amplasarea interioara a Ice Barului, la care au fost adăugate și câteva scaune înalte, de gheață. Vizitatorii vor putea vedea o construcție mai mare decât anul trecut și vor avea la dispoziție 12 camere duble, mai mult cu patru față de iarna lui 2011, care poartă diferite denumiri, în funcție de elementele de decor cu care au fost împodobite. Camerele pe care turiștii le pot vizita se numesc Fairy Tale, Wonderland, Mystery Room, Candy Land, Carousel, Harlequin, Masks, Dragons Cave, Circus, Dance Hall, Forgotten Land și Mirror Room. Lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt disponibile și trei igluuri, fiecare cu pat dublu.

**Reporter: Cum a fost la Hotelul de Gheață de Crăciun și mai ales de Revelion? Au fost românii cei care au ales să petreacă trecerea dintre ani aici sau hotelul a fost ocupat de turiști străini, ca și anul trecut?**

**Arnold Klingeis:** La fel ca si în anii trecuți, atât de Crăciun cât și de Revelion, hotelul a fost ocupat de turiști străini, majoritatea englezi. În schimb, în această perioadă, a fost foarte vizitat de români din toate colțurile țării. Cred că toată lumea s-a simțit foarte bine, iar acest lucru ne este demonstrat și de faptul că avem numeroși vizitatori fideli, care revin de la an la an, unii pentru a petrece Revelionul aici, iar alții doar pentru câteva ore. Pentru mulți dintre ei este un lucru extraordinar să petreacă noaptea într-o cameră de gheață. Oricum, noi, pentru confortul vizitatorilor, pe fiecare pat avem o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, musafirii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade Celsius.

**Reporter: Ce ne puteți spune despre Biserica de Gheață, când va fi finalizată și cum va arăta?**

**Arnold Klingeis:** Biserica de Gheață va fi construită în această lună și va arăta la fel ca și în anii trecuți. Biserica este construită după modelul și arhitectura unei vechi biserici din Mâlăncrav, judeţul Sibiu, iar după slujba de sfințire va fi gazda mai multor servicii religioase și deschisă spre vizitare. Slujba de sfințire este facută de preoți ortodocși, romano-catolici, greco-catolici și evanghelici, iar biserica are caracter ecumenic. Anul trecut, de exemplu, au avut loc trei cununii religioase la biserică, și în decursul anilor au fost mai multe cununii și botezuri.

**Reporter: S-au făcut, în acest sezon, rezervări pentru nunți și botezuri în biserica aflată la peste 2.000 de metri altitudine?
Arnold Klingeis: Pentru acest sezon încă nu s-a confirmat niciun eveniment de acest gen, dar este posibil să se ogranizeze.
Reporter: Pentru că tema aleasă în acest sezon este “Carnaval”, care sunt spectacolele și carnavalurile de la Hotelul de Gheață pe care sibienii nu ar trebui să le rateze?**

**Arnold Klingeis:** În primul rand, toți sibienii, și nu numai, nu ar trebui să rateze experiența unică oferită de Hotelul de Gheață chiar și doar vizitandu-l. În al doilea rând, le recomandam party-urile ce vor fi organizate pe parcursul sezonului și care vor fi anunțate pe site-ul oficial și prin intermediul site-urilor de socializare Facebook și Twitter.

**Reporter: Hotelul de Gheață a fost construit pentru prima dată în 2006. Cum a evoluat acest proiect în această perioadă? Care sunt transformările petrecute de la o ediție la alta, până în prezent?**

**Arnold Klingeis:** Acesta este deja al optulea an în care se construiește Hotelul de Gheață. În fiecare an hotelul a fost unic, având forme și dimensiuni diferite. Cu fiecare nou sezon și hotelul de gheață s-a dezvoltat și a evoluat și astfel a putut aduce în fiecare iarnă ceva nou și inedit.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută