Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Portrete de Români Frumoși

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Portrete de Români Frumoși Share Portrete de Români Frumoși


Portretele a **29 de personalități** contemporane se reunesc pentru prima oară într-o expoziție deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la **Cărturești Verona**. Expoziția face parte din proiectul „Români Frumoși – galerie de valori“, un demers inițiat de fotograful Matei Buță cu scopul promovarii românilor care se remarca prin performanțele lor. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainărie.

Realizat în parteneriat cu Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), proiectul **Români Frumoşi** strânge laolaltă 29 de portrete prezentate sub forma unei serii de expoziții și ulterior a unei galerii online găzduită pe platforma www.romani-frumosi.ro, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte într-un album.

Istorie, Medicină, Film, Teatru, Muzică, Cercetare ȋn Stiinţă, Literatură, Artă Populară, Teologie, Arhitectură, Sculptură sunt doar cȃteva dintre domeniile de activitate definitorii pentru o conștiinţă colectivă sănătoasă. Câțiva români contemporani se remarcă în aceste domenii prin performanțele, descoperirile, operele lor.

Cu un titlu simplu și direct, proiectul „Români Frumoși” inițiat de **fotograful Matei Buță** este o invitație la cunoaștere a acestor personalități marcante prezentate într-o galerie de valori compusă din fotografii identitare și biografii scurte. În perioada 10 mai – 15 iunie 2012 portretele au fost împărțite în 4 expoziții instalate simultan pe simezele librăriilor Cărturești din Constanța, Iași, Cluj și Timișoara. Cei 29 de Români Frumoși se reunesc pentru prima oară în expoziția deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la Cărturești Verona din București.

Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, portretul celei care la 17 ani are 21 de expediții, 6 recorduri de vârstă şi Seven Volcanoes cuceriți, al actriței cu cele mai multe premii UNITER, al primului medic de chirurgie plastică pentru copii, al țesătoarei maramureșene faimoasă la nivel internaţional, al arhitectului român care a proiectat cea mai înaltă clădire din lume din secolul 20, al primului doctor român care a efectuat un transplant de inimă în 1964 sau al singurului cosmonaut român.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută