Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Liliacul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Liliacul Share Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Liliacul


Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Liliacul, operetă în trei acte de Johann Strauss-fiul, duminică, 20 ianuarie 2013, ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Interpretează soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet O.N.R.I. sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc (Teatrul Muzical Nae Leonard Galați).

Din distribuție fac parte:
Rosalinde — DIANA BUCUR
Gabriel von Eisenstein — COSMIN MARCOVICI
Prințul Orlofsky — MARIA MACSIM NICOARĂ
Adele — LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ
Dr. Falke — GEORGE COJOCARIU
Dr. Blind — TUDOR FLORENȚA
Ida — ANA MARIA DONOSE
Frosch — IULIAN SANDU (invitat Teatrul Muzical Nae Leonard Galați)
Iwan — VICTOR ZAHARIA
Alfred — ANDREI FERMEȘANU (debut)
Frank — PETRE BURCĂ (invitat Opera Națională Română Cluj-Napoca)
Liliacul – libretul de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela Le Reveillon de Henri Melhac și Ludovic Halévy, a avut premiera la Viena, la Theater an der Wien, la data de 5 aprilie 1874.

În România, prima reprezentație a avut loc la 20 martie 1891, la Teatrul Național din București, sub conducerea artistică a lui George Stephănescu. De atunci opereta a fost pusă în scenă de principalele companii artistice din România.

În creația lui Strauss, opereta Liliacul se situează și astăzi printre cele mai valoroase lucrări aparținând acestui gen. Succesul de care s-a bucurat de-a lungul vremii s-a datorat în primul rând muzicii inspirate și pline de prospețime. Opereta clasică a celui mai popular și iubit compozitor al Vienei anilor 1874 reușește în același timp să dezvăluie și să sublinieze intriga unei farse ingenios ticluite și pline de haz. La Iași, Liliacul s-a jucat prima dată în anul 1963, în regia lui Jean Rînzescu.

Prețul unui bilet este de 30 de lei (stal), 20 de lei (balcon) și 50 de lei (loja). Rezervări se pot face la Agenția Operei (0332 888 448).

De asemenea, vă așteptăm și la celelalte spectacole programate în prima luna a anului 2013 – joi, 24 ianuarie, Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau și duminică, 27 ianuarie, Troienele, după Euripide.

www.operaiasi.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută