Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Vrăjitorul din Oz

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Vrăjitorul din Oz Share Vrăjitorul din Oz


În prag de Sărbători vă propunem un eveniment cultural care cu siguranţă vă va destinde și vă va aduce aminte de vremurile liniștite și lipsite de griji, specifice copilăriei. Spectacolul Vrăjitorul din Oz care se va juca la Teatrul Maghiar din Cluj Napoca se adresează deopotrivă copiilor, părinţilor și bunicilor și păstrează în linii mari naraţiunea pe care o cunoaștem cu toţii.

Astfel, povestea scrisă de către L. Frank Baum și ilustrată de catre W.W. Denslow are ca și punct central aventurile lui Dorothy, Toto, căţelușul ei, Omul Tinichea, Leul cel Laș și Sperie Ciori. În rolurile îndrăgitelor personaje îi puteţi vedea pe Csongor Köllő, Loránd Váta, Loránd Farkas, Gábor Viola, Szabolcs Balla, Róbert Laczkó Vass, Andrea Vindis, Réka Csutak, András Buzási, Andrea Kali și Ferenc Sinkó. În regia lui Zoltán Puskás, Vrăjitorul din Oz vorbeşte despre prietenie, curaj, dragoste – care deja se pot considera clişee –, şi despre găsirea drumului în viaţă.

>”Eu încă cred în aceste valori, cred în sufletul omenesc: dacă putem să progresăm mental, putem să fim devotaţi, să fim puţin atenţi unul la celălalt, să iubim dezinteresat… atunci putem să ne salvăm pe noi înşine şi pe oamenii din jurul nostru – şi putem fi de folos societăţii. Spectacolul se adresează şi copiilor, şi adulţilor, cu umor, fiind condimentat cu multă-multă muzică şi dans…” (Zoltán Puskás).

– Vrăjitorul din Oz
– Duminică 23 decembrie
– Duminică 6 ianuarie 2013
– Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca
– Emil Isac 26 – 28

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută