Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Fork & Cork

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fork & Cork Share Fork & Cork


Există două tipuri de restaurante. Cele despre care poți povesti la nesfârșit, descriind cu lux de amânunte felul în care sunt amenajate, muzica care se aude în surdină, felul în care pâlpâie lumânările sau gustul suav al desertului. Apoi, mai sunt acele restaurante despre care poți povesti la nesfârșit, dar în loc să rememorezi momentele frumoase deja trecute, preferi să le retrăiești, ori de câte ori ai ocazia. Pentru mine, Fork & Cork face parte din a doua categorie.

Restaurantul, situat în Gheorgheni, pe strada Mihai Veliciu (fosta stradă Amurg) la numărul 63, se afl ă într-o clădire impunătoare, existând și un salon privat de aproximativ 25 de locuri, destinat în principal acelor momente care merită sărbătorite într-un cadru festiv. Nu știu dacă e din cauza oamenilor amabili care te întâmpină la intrare, dacă e din cauza acordurilor line de jazz sau pur și simplu datorită unei îmbinări inspirate de elemente care țin de poziționare, decor și ambianță, cert este că prestanța restaurantului completează perfect atmosfera caldă și prietenoasă care vă întâmpină mereu la Fork & Cork.

Specialitățile gastronomice care vă așteaptă aici sunt adevărate suprize culinare care trebuie încercate. De la mâcărurile autentice ardelenești până la specialități ale bucătăriei internaționale, borș de curcan, salată crocantă de curcan, cu feta, piept de curcan grill, crostini, ceapă roșie, salată, castraveți și semințe de pin, file de somon cu sos fin de șofran, servit cu roșii cherry și sparanghel sau Turnedou de cerb cu sos de ciuperci sălbatice, mâncărurile pe care le puteți servi la Fork & Cork vă vor surprinde de fiecare dată. Mușchiul de vită învelit în jambon, servit într-un sos fin de cafea alături de ciuperci, fasole verde și cartofi cu rozmarin sau curcanul rumenit în unt, servit cu cartofi aurii, brocolli și ciuperci, sunt preferatele mele, preparate delicioase pe care vă recomand să le gustați cu încredere, alături de un desert special, precum mousse de castane cu ciocolată sau desertul bucătarului șef.

Cartea de vinuri Fork & Cork, care conține o selecție impresionantă de vinuri, în mare parte românești, dar și vinuri reprezentative din Lumea Nouă (Australia, Chile) și Lumea Veche (Franța, Italia, Spania) completează cu succes oricare din specialitățile culinare pe care le puteți servi la Fork & Cork.

– Fork & Cork
– Mihai Veliciu 63 (fosta Amurg)
– Tel: + 264 282 353; +40 741 270 269
– office@forkandcork.ro
– www.forkandcork.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută