Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Zile şi nopţi fericite, prieteni!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zile şi nopţi fericite, prieteni! Share Zile şi nopţi fericite, prieteni!


A trecut „Apocalipsa”? Atunci bine… Tot aşa va rămîne în urmă şi 2012, aproape pe neobservate, şi va veni 2013, care va deveni şi el trecut. Dar deocamdată e prezent şi prezentul trebuie trăit, nu povestit. Acum, pe ninsoare, de sărbători, vă gîndiţi cum a fost anul care a trecut sau vă faceţi planuri de viitor? Cu cine petreceţi revelionul şi cu cine v-ar fi plăcut să ciocniţi un pahar de şampanie la trecerea dintre ani?

Unde preferaţi să fiţi în acest concediu – acasă la voi, în casa părintească sau undeva mai departe? „Undeva în Palilula” sau „O lună în Thailanda”? Sărbătorile de iarnă de acum se pot compara cu cele din copilărie sau sunt două „filme” total diferite? Dar visele din copilărie s-au mai realizat sau erau prea absurde pentru viaţa asta, ţara asta, planeta asta?… Care-i cea mai plăcută întîmplare trăită la vreun revelion? Dar cea mai penibilă şi fără ieşire?

Francezii au o expresie pentru starea aia pe care ruşii o numesc „scară”, cînd eşti pus într-o situaţie naşpa şi nu ai nici o reacţie, pleci şi pe scări îţi vine răspunsul perfect, ceea ce te enervează şi mai tare… Ştii de ce noi nu avem o expresie care să caracterizeze astfel de situaţii? Pentru că miştocăreala ro – unică în lume – ne scoate din orice situaţie: românul îşi trăieşte viaţa la mişto. Urarea noastră e să şi-o trăiască mişto! Un an nou fericit, zile şi nopţi frumoase, prieteni, oriunde v-aţi afla!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută