Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Comedii spumoase la “Radu Stanca”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Comedii spumoase la “Radu Stanca” Share Comedii spumoase la “Radu Stanca”


Teatrul Naţional „Radu Stanca” prezintă, în ultima lună din an, 22 de spectacole, de la comedii, până la poveşti de dragoste cu final tragic. În următoarele zile sibienii nu ar trebui să rateze două spectacole care s-au bucurat de un succes răsunător: „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” şi „Îmi place cum miroşi!”.

“Cheie pentru doi”, în regia lui Şerban Puiu, a avut premiera la Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” în 15 octombrie.

Comedia are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV din SUA.

Montarea de la Sibiu are în plin – plan povestea lui Harriet, o doamnă divorţată care reuşeşte să îşi rezolve problemele financiare planificându-şi riguros întâlnirile cu cei doi amanţi, fiecăruia rezervându-i o anumită zi din săptămână. Situaţia scapă de sub control când cei doi bărbaţi apar la uşă în acelaşi timp. Din această confuzie, Harriet reuşeşte să scape printr-o avalanşă de situaţii comice. Spectacolul va putea fi văzut miercuri, 19 decembrie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”.
Al doilea spectacol – „Îmi place cum miroşi!” este tot o comedie spumoasă, în trei acte, după un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani.

Textul pus în scenă la Sibiu se concentrează în jurul a trei protagonişti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii ‚60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros.

Andy şi Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart acelaşi apartament, ce serveşte şi drept sediu pentru mica lor afacere, redacţia ziarului „Prăbuşirea”. Sophie este o fostă înotătoare olimpică, susţinătoare a politicii americane, care se mută în apartamentul de lângă cei doi, iar de aici începe un întreg şir de peripeţii.

Spectacolul se va juca duminică, 23 decembrie, de la19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută