Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Sacul Moșului la Muzeul Astra

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sacul Moșului la Muzeul Astra Share Sacul Moșului la Muzeul Astra


Complexul Național Muzeal Astra așteaptă sărbătorile de iarnă cu două expoziții noi deschise în casa artelor din Piața Mică și Galeriile de Artă Populară. Ambele evenimente au scopul de a creea o atmosferă de Crăciun.

Preîntâmpinând Sărbătoarea Crăciunului, Muzeul ASTRA a pregătit la Casa Artelor din Piaţa Mică, nr.21, două expoziţii menite să aducă magia sărbătorilor în sufletele sibienilor. Expoziţia cu titlul ”Icoana, sărbătoare în dar”, organizată de Muzeul Civilizaţiei Transilvane, îşi aşteptă vizitatorii până la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Aici cei interesați vor putea admira vechi icoane de secol XIX, pictate pe sticlă, provenite din zona Transilvaniei : Ţara Făgăraşului, Valea Sebeşului şi Nicula. Cuprinzând o tematică variată, icoanele prezentate aici, sunt cunoscute publicului din expoziţiile anterioare, ultima fiind cea din luna aprilie.

Într-un acord perfect de tradiţie şi spiritualitate specifice zonei Transilvaniei, vizitatorii pot de asemenea admira interiorul unei case tradiţionale ţărăneşti din Poiana Sibiului, care pătrunde în spaţiul expoziţional, umanizându-l şi copleşindu-l cu firescul intimităţii familiei de români în aşteptarea sărbătorilor. Alături de icoane, ce reprezintă fiecare un praznic de bucurie, legătura cu divinitatea se creează şi prin Psalmii lui David, ce completează expoziţia. ,,Găsiţi-vă vreme să veniţi la Muzeul ASTRA! Vă veţi bucura de căldura şi seninătatea icoanelor pictate pe sticlă, de intimitatea interiorului de casă tradiţională a unei familii de români, de aşteptarea cuminte în mersul colindelor. Icoanele sunt daruri, sărbători deschise asemenea cărţilor cu pagini de aripi. Adevărata bucurie o găsim în firescul inimii de a dărui, de a ne dărui pe noi înşine celor dragi. Mulţumindu-vă pentru răbdarea, îngăduinţa şi pentru dragul de a fi împreună, vă dorim frumoase sărbători de linişte şi lumină!” a declarat Ada Popa, curatorul expoziţiei.

Din expoziţia de icoane, vizitatorii sunt invitaţi să pătrundă în lumea inocentă a copilăriei, recreată în spaţiul alăturat, prin intermediul expoziţiei cu vânzare de jucării tradiţionale Pentru sacul Moşului…, organizată de Galeriile de Artă Populară ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA. Până în data de 6 ianuarie 2013, expoziţia poate fi vizitată gratuit de toţi cei interesaţi de jucăriile copilăriei, din lemn şi cârpe, lut şi fibre vegetale, de jucăriile ingenioase ale bunicilor, ce reprezintă o alternativă la producţia ce poate fi găsită în prezent pe piaţă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută