Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Mai rău ca un copil mic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mai rău ca un copil mic Share Mai rău ca un copil mic


Întotdeauna i-am admirat pe părinții care reușesc să își țină copiii în frâu. E un lucru să duci adevărate lupte cu spiritele încinse ale adolescenților și un cu totul alt lucru să răspunzi „de ce-ului” nevinovat al piticilor care nu au ajuns încă la vârsta de 7 ani.

Cum să îi explici unui puști plângăcios că Moș Crăciun nu are buget nelimitat pentru cadourile lui? Nu prea se poate. Și totuși, luna decembrie este luna Moșului.

N-ai mâncat totul din farfurie? Nu mai vine Moș Crăciun. Nu vrei să dormi la amiază? Moșul te va trece pe lista neastâmpăraților. Nu îi asculți pe mami și pe tati? Poți să îți iei la revedere de la păpușa aceea frumoasă/
mașinuță cu telecomandă/accesorii costisitoare/etc. pe care le-ai cerut bătrânelului simpatic.

Cu alte cuvinte, orice boroboață ai face, pedeapsa principală este absența Moșului. Partea comică este că această „amenințare” funcționează și la copiii ceva mai mari (majori, cu acte în regulă). În luna cadourilor trebuie să fi i atent să nu îl superi pe Moș. Ba mai mult, dacă te pricepi la „periat”, ai o lună la dispoziție să îl determini pe Moș Crăciun să îți aducă câte în lună și stele.

Întrebarea „Ce vrei să-ți aducă Moșul?” este ca un fel de cutie a Pandorei. Aș putea scrie pagini la rând cu tot ce îmi doresc, dar până la urmă contează să avem Zile și Nopți liniștite.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută