Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Borcanul cu dulceaţă de poveşti

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Borcanul cu dulceaţă de poveşti Share Borcanul cu dulceaţă de poveşti


Biblioteca Judeţeană Astra a inaugurat în ajun de Moş Nicolae, “Borcanul cu dulceaţă de poveşti”, prima bibliotecă publică din România ce are la bază un concept creativ menit să atragă publicul înspre instituţia lecturii – Biblioteca.

“Borcanul cu dulceaţă de poveşti”, prima bibliotecă publică din România ce are la bază un concept creativ menit să atragă publicul înspre instituţia lecturii își are sediul în clădirea primăriei din localitatea sibiană Marpod. Demersul deschiderii de noi biblioteci publice în Judeţul Sibiu, aparţine Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, iar ideea reinventării noţiunii de bibliotecă publică şi amenajarea acesteia după un concept predefinit, aparţin bibliotecarului metodist Florinela Anca Vasilescu.

Biblioteca publică din Marpod, reamenajată în pivniţa primăriei din localitate, are la bază ideea creării unui spaţiu în care cărţile şi poveştile ce le conţine fiecare volum în parte, sunt principalele bunătăţi din „cămară”. La Marpod, borcanele din pivniţă sunt pline cu poveşti şi nu doar cu dulceţuri. Deşi amenajarea a presupus în mare parte restaurarea vechilor obiecte de mobilier, spaţiul, per ansamblul său, invită la poveste: întregul perete exterior este pictat în culori vii, iar intrarea în bibliotecă se face printr-un borcan supradimensionat.

“Am pornit la drum cu intenția de a deschide cât mai multe biblioteci publice şi mai ales de a deschide o bibliotecă în locuri unde aceasta nu mai funcţiona sau nu a funcţionat niciodată. Ideea reinventării noţiunii de bibliotecă publică, a apărut atunci când ne-am dat seama că trebuie să transformăm această instituţie într-una atractivă pentru toată lumea şi mai ales pentru aceia care nu au păşit de mult pragul unui astfel de lăcaş. Aşa a apărut biblioteca din Marpod: din dorinţa noastră de a reîntoarce lumea spre cultură și comunicare și din înțelegerea importanței acestui obiectiv din partea autorităţile publice locale din comună”, spune Florinela Anca Vasilescu, Bibliotecar metodist Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu şi Coordonator județean Program Biblionet.

Campania “Cărţi de poveşti pentru ţinuturi de poveste”, derulată la Sibiu pe tot parcursul verii de către Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, a reuşit să aducă pe rafturile noii biblioteci concept din Marpod, peste 3000 de volume: cărţi de poveşti, beletristică, literatură din programa şcolară obligatorie, etc. Campania de donație de carte pentru noua bibliotecă din comuna Marpod, Judeţul Sibiu, rămâne deschisă. Toţi cei care doresc să doneze cărţi noii biblioteci putând să o facă până la finele lunii decembrie 2012.

În proiectul de amenajare a noii biblioteci din Marpod au fost implicaţi exclusiv voluntari, echipa care a lucrat pentru acest proiect alături de Florinela Anca Vasilescu (coordonatorul şi iniţiatorul proiectului) şi Sebastian Toader Dotcoş (primarul Comunei Marpod) numărând opt persoane.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută