Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/12/2012
Arhiva Zile si Nopti

Proiectul “Jocul de acasă” continuă cu o expoziţie dedicată copiilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectul “Jocul de acasă” continuă cu o expoziţie dedicată copiilor Share Proiectul “Jocul de acasă” continuă cu o expoziţie dedicată copiilor


Proiectul ”Jocul de acasă”, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri, continuă la Sibiu cu o expoziție dedicată celor mici și care va putea fi vizitată la Casa Hermes, până la sfârșitul lunii ianuarie 2013.

Expoziţia se doreşte a fi un feedback la proiectul “Jocul de acasă”, care a fost început în anul 2005 şi s-a desfăşurat în patru etape –Oltenia, Banat, Moldova și Transilvania.

Beneficiarii proiectului au fost elevii Şcoalii Gimnaziale „Regina Maria” din Sibiu, precum şi elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona teatrul de marionete “Jocul de acasă” Transilvania și au putut afla de la specialiști orice informație legată de legendele populare și obiceiurile din zona Sibiului.

Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îşi propune să promoveze lucrurile valoroase, tradiționale și nu numai, pornind de la premisa că jocul ne leagă afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi îl denumeşte cu termenul generic de ,,acasă,,.

„Complexul Naţional Muzeal ASTRA împreună cu Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti au pregătit un proiect special, prin care încearcă promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial în rândul sibienilor. Cu cât ne apropiem de sărbătorile de iarnă, dorul de casă devine mai arzător, un motiv în plus pentru organizarea unei expoziţii, ca cea pe care noi o propunem. În cadrul expoziţiei sunt prezentate marionetele confecţionate de artistul plastic Ana Ponta. Publicul va avea posibilitatea să vizioneze, proiecţiile video ale spectacolelor de animaţie realizate în cele patru etape ale proiectului, intrând astfel în contact cu legendele, basmele, obiceiurile, credinţele populare, dansurile, muzica şi costumele tradiţionale”, a declarat coordonatorul proiectului, Elena Găvan.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută