Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2012
Arhiva Zile si Nopti

Hercules and Love Affair și Tom Wilson la party Control!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Hercules and Love Affair și Tom Wilson la party Control! Share Hercules and Love Affair și Tom Wilson la party Control!


Sâmbăta aceasta Control găzduieşte o petrecere incendiară de tech house. Din line-up fac parte **Hercules and Love Affair System**, alături de **Tom Wilson** & Rock DJ.

Hercules and Love Affair au debutat în 2008, odată cu primele lor show-uri live şi cu lansarea primului album, construit prin revitalizarea sunetului bogat al disco-ului anilor ’70.

La finalul anului, proiectul DJ-ului newyork-ez **Andy Butler** era deja considerat esenţial pentru revival-ul disco şi descris ca una dintre trupele remarcabile ale momentului.

Fiind gândit încă de la bun început ca un colectiv de muzicieni ce gravitează în jurul lui Butler, muzica Hercules and Love Affair a fost, de-a lungul timpului, definită de vocaliştii ce au completat concertele, toţi fiind cunoscuţi şi pentru proiectele proprii – Antony Hegarty (din Antony & the Johnsons, apreciat aici pentru celebrul single”Blind”), Kim Ann Foxman, Aerea Negrot (prezentă şi pe single-ul “My House”).

Primul album al trupei a intrat în top 10-ul Pitchfork 2008, dar Andy Butler nu a respectat aceeaţi formulă şi pentru cel de-al doilea, “Blue Songs”, in 2011.

Influenţele acestuia avansează în timp, făcând referinţe la modul în care era privită muzica house în centrul universului muzical
din 1987, Chicago.

Producătorul Mark Pistel, care a lucrat cu Grace Jones sau Meat Beat Manifesto, a avut un important aport la acest album, iar
amalgamul de contribuţii se face resimţit în caracterul hibrid, niciodată static, dar senzual şi jucăuş al muzicii.

În 2012 se deschide un nou capitol necesar din viaţa trupei – Andy Butler, împreună cu colaboratorii săi, propune un nou episod din celebra serie DJ-Kicks, o compilaţie prezentată sub forma unui mix, în care influenţele producătorului (“o fuziune glorioasă a sunetelor a trei decenii de dans –de la disco la house, de la acid la synth-pop, via Derrick May, Giorgio
Moroder sau Yazoo”) ajung în centrul atenţiei.

Andy Butler se joacă cu numele importante ale anilor ’80, dar readuce şi hituri uitate, de la proto house la sunetul newyork-ez al anilor ’90, reuşind să le integreze pe toate alături de piese noi, dar testează şi cele mai noi idei produse alături de Hercules and Love Affair.

Turneul de promovare al acestei compilaţii aduce trupa şi în **Control**, unde Andy Butler va fi insoţit de vocaliştii Stef Caers şi Redhouane Braik, sub numele Hercules and Love Affair Sound System, ce promite un show spectaculos, care va păstra eticheta.

Evenimentul va începe la **orele 22:00**, iar intrarea va fi 25 de lei până la ora 00:00 şi 35 de lei după această oră.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută