Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Spectacolul Sub Pământ

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Spectacolul Sub Pământ Share Spectacolul Sub Pământ


Echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 vă invită la: Spectacolul Sub Pământ

Reprezentaţii in judeţul Maramureş în cadrul proiectului Muzeu în Mişcare

11 noiembrie – Casa de Cultură, Cavnic, orele 18.00
12 noiembrie – Teatrul Municipal din Baia Mare, orele 19.00
13 noiembrie – Casa de Cultură, Baia Sprie, orele 18.00
14 noiembrie – Casa de Cultură, Tăuții Măgherăuș orele 18.00

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observaţie şi analiză a existenţei cotidiene a unor comunităţi afectate decisiv de schimbările politice şi sociale care au avut loc începînd cu anii ’90. Proiectul îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism.

Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie.

Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soţii de miner, cu pensionari şi copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de poveşti-mărturii ale unor comunităţi pe cale de dispariţie. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.

– Spectacolul face parte din proiectul Sub Pământ – Muzeu în mişcare, în cadrul căruia spectacolul este jucat în teatre şi case de cultură din patru zone industriale din Transilvania, afectate decisiv de schimbările post-1989 (Baia Mare, Hunedoara, Roşia Montana, Valea Jiului).
– După fiecare reprezentaţie, are loc o discuţie cu publicul, ca parte integrantă a spectacolului.
– La toate reprezentaţiile spectacolului intrarea este gratuită.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută