Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Paul Rudd, despre peripeţiile din “Wanderlust”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Paul Rudd, despre peripeţiile din “Wanderlust” Share Paul Rudd, despre peripeţiile din “Wanderlust”


**Wanderlust** este una dintre cele mai fresh producţii americane şi se bucură de un cast special: Paul Rudd şi Jennifer Aniston. Despre experienţele de pe platoul de filmare, prietenie, aspiraţii şi nu numai, povesteşte **Paul Rudd** într-un interviu recent.

**Tu şi partenera ta de film, Jennnifer Aniston sunteţi prieteni de mulţi ani şi acum, în Wanderlust, aţi lucrat iar împreună. Cum a fost?**

Minunat. Jen e foarte amuzantă şi suntem prieteni de ani de zile. E minunat când poţi lucra cu prietenii. Mereu am spus că e un job haios şi să faci un film este o experienţă minunată, nu cred că ar trebui să fie dificil. Când eram în Clarksville, Georgia nu puteam pleca nicăieri, aşa că ne rămânea doar să ne bucurăm de experienţă. Iar dacă eşti cu prieteni, cu atât mai bine. Iar pentru mine experienţa în sine este la fel de imprtantă ca produsul finit.

**Între tine şi Jennifer e o adevărată chimie pe ecran. Este ceva la care lucraţi sau doar se întâmplă?**

Avem o istorie împreună, ne ştim de mult timp..sunt lucruri care doar se întâmplă. Suntem empatici pentru că suntem prieteni.

**Cum a fost să lucrezi cu Malin (Akerman)?**

Malin e minunată şi foarte talentată. Nu o cunoşteam personal, dar ştiam că mai lucrase cu David Wain şi ştiam că este amuzantă şi fermecătoare. Şi nu are nicio frică-are încredere absolută în ea, se aruncă în orice moment, în orice scenă…sunt nebun după ea!

**Cred că a fost ciudat când ai încercat să o seduci pe Malin în film: scenă incomfortabilă, dar hilară!**

Da, a fost incomfortabil, dar iubesc ciudăţenia sub orice formă a ei!

**Cum a fost lucrul cu Justin Theroux, care joacă rolul de lider guru puţin sinistru?**

Noi am mai lucrat împreună şi ma amuză mereu. E foarte deştept şi ia fiecare rol altfel. Este inteligent şi chiar trebuie să fii aşa ca să-l joci pe tipul care nu pricepe gluma, care n-are pic de simţ al umorului. A fost atât de serios în privinţa asta, încât mă făcea să râd.

**Cu părul lung şi cu barbă pare complet nebun, e dus de-a dreptul?**

Nu nu. Doar e bun în a juca tipi nebuni, e doar o mască. Toţi tipii nebuni sunt aşa adorabili pentru că sunt atât de bufoni!

**Cum a fost confruntarea cu totţi nudiştii ăia?**

Cu nudistul viticultor, jucat de Joe Lo Truglio a fost ciudat, dar m-am adaptat rapid. A fost ciudat să lucrez cu oameni goi. Şi mi-a părut rău pentru ei, pentru că era foarte frig. Şi trebuie să păstrezi şi contact vizual, să nu pari pervers.

**Care ar fi locul tău perfect de trai?Elysium?**

Tu ai alege asta? A fost un loc minunat, dar dacă aş avea de ales, aş opta pentru un loc precum Kauai.

**E interesant la filmul ăsta că regizorul este şi scriitor, la fel şi unul dintre actori. Cum a fost să lucrezi cu David şi Ken?**

Ei bine, am lucrat cu David, Ken şi Joe Lo Truglio mai mult decât cu oricine altcineva. Îi ştiu de o viaţă. Toţi am lucrat la Wet Hot American Summer în 2001, iar apoi cu Ken şi David am scris Role Models (2008). Este bine că fiind prieteni nu mai trebuie să ne punem probleme de ce gândeşte celălalt, pentru că ne cunoaştem de atâta timp, gândim la fel şi ne ştim şi felul de a percepe umorul.

**Unele dintre cele mai amuzante secvenţe din film sunt cele în care joci cu Ken (Rick), care spune că aţi făcut o groază de chestii imorale în film, care ar putea apărea doar pe DVD.**

Da, sunt sigur că pe DVD vor apărea o groază de chestii extra, e cu totul alt film acolo! Ken e nebun şi haios şi îl prind de minune rolurile de idiot. E un tip grozav, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.

**Se spune că nu există vanitate în comedii. Este important să nu te iei în serios, atât în viaţă cât şi pentru industrie?**

Nu ne putem lua în serios. Puem să luăm ceea ce facem în serios, dar nu pe noi înşine.

**Să revenim la începuturile carierei tale, Freinds (1994-2004). Atunci ai fost văzut în multe ţări, pentru că era cel mai mare show de pe planetă. Cum a fost să fii acolo?**

Ireal. Iniţial eram programat să apar în două episoade, apoi tot mai scriau încă unul şi a fost totul peste aşteptările mele.
Faptul că îi ştiam pe David Schwimmer şi pe Jennifer a făcut lucrurile mai uşoare ţi toată lumea era foarte amabilă cu mine. Dar mă gândeam că showul ăsta e despre ei, că trebuie să ma retrag.

**Să fdaci parte din showul ăla te-a pus în centrul atenţiei, erai atât de amuzant.**

Nu ştiu, chiar n-am etalon pentru asta.

**Întâlnirea cu Judd Apatow, producătorul Wunderlust, este o nouă portiţă în cariera ta?**

Cu siguranţă a jucat un rol mare, cred că cel mai mare în cariera mea. Ţelul meu principal e să fiu un acot bun, nu neaparat de comedie. Cu Judd am lucrat în Anchorman(2004), în 40 Zear Old Virgin (2005), Knocked Up (2007) şi tocmai am terminat This is 40 (2012). Deci chiar am lucrat mult cu el şi este foarte bun.

**E un tip amuzant în viaţa reală?**

Da, foarte. A fost stand-up comediant şi scrie scenarii de umor bune. Eram fanul lui de la Freeaks and Geeks (1999) şi The Larry Sanders Show (1992). Mereu m-a mişcat munca lui şi el spune că nu va face niciodată o dramă.

**Când erai tânăr, nu ţineai să fii actor de comedie, ce te-a inspirat totuşi?**

Eram un fan al genului şi am gravitat în jurul lui. Îl ascultam pe Steve Marin şi am observat că toţi oamenii cu care am lucrat sunt fani ai lui. Şi-mi spuneam că e un job minunat să fii adult şi să te comporţi prosteşte. Nu-mi venea să cred că îşi câştiga existenţa din glume. A avut un efect profund asupra mea. Comedia a fost pasiunea mea.

**Dar teatrul? Evident, ai fost pe scenă. Jennifer a spus că ai dezarmat-o total în ideea de a face teatru.**

Cum? Cum am făcut asta?

**Spunându-i că n-ai viaţă atunci când faci teatru.**

Nu cred că am pus problema chiar aşa. Dar e o chestie de program. Opt showuri pe lună este epuizant, trebuie să te implici cu totul în asta. Asta este evaluarea mea sinceră.

**Eşti şi producător. Asta te face să te simţi mai puternic ca şi actor, să simţi că ai mai mult control asupra ceea ce faci?*
E bine să fii implicat creativ. Mereu am fost invidios pe muzicieni, scriitori şi pictori-poate eram puţin naiv-că pot face lucrurile aşa cum vor fără influenţa celorlalţi. Un scriitor de cântece poate să stea jos, să compună şi apoi să cânte exact în felul în care şi-a imaginat cântecul. Un pictor poate picta ce vrea. Dar în film sunt atâţia factori de dependenţă. Ca producător ai mobilitate, nu doar îţi spui replicile şi pleci acasă.

**Spui că numai ce ai terminat cu This is 40, dar e ceva în viitorul apropiat ce ar trebui să aşteptăm nerăbdători?**

Anul ăsta vreau să fac ceva diferit, nu aşa comercial şi mare. Vrem să facem lucrurile mai ciudate şi mai dark, dar n-am idee ce va urma.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută