Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Bucuria statisticilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bucuria statisticilor Share Bucuria statisticilor


**Documentarele britanice** sunt, în fiecare luni seară, începând cu ora 19, oaspeți ai MȚR. Întins pe durata a două luni (din 15 octombrie până pe 17 decembrie), festivalul de documentare “Made in UK” are subiecte variate și documentare despre cele mai absurde/actuale/obscure subiecte imaginabile.

Azi statistica este pusă sub lupă. Nu ca procedee matematice și puzderii de cifre și procente, ci ca instrument cât se poate de obiectiv pentru a cunoaște lumea în care trăim. O lume a fluxurilor de informații și a numerelor foarte complexe și amețitoare, fie că vine vorba de populații în creștere sau de datorii naționale.

Cu umor și teze interesante, **Hillman** trece prin istoria (deloc lungă) a statisticilor (inventate de suedezi pe la 1750), dar explică şi modul în care o bună fluidizare a accesului la date și statistici poate explica în cel mai fin detaliu viața urbană de zi cu zi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută