Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Sub măşti de vrăjitoare şi vampiri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sub măşti de vrăjitoare şi vampiri Share Sub măşti de vrăjitoare şi vampiri


Sărbătoare de origine celtică, a fost preluată cu mare drag şi de români. Bucuria copiilor mai ales, dar şi a tinerilor care mai simt plăcerea jocurilor şi a farselor, noaptea de Halloween este o noapte lungă şi frumoasă. La lumina Lanternei lui Jack, dovlecii sculptaţi care nu lipsesc din decorul acestei sărbători răspândite în secolul XIX de imigranţii irlandezi, petrecăreţii se costumează cât mai înspăimântător în vrăjitoare, monștri, schelete, fantome sau vampiri.

Să nu vă miraţi dacă vă veţi trezi la uşă cu astfel de personaje care vă vor pune clasica întrebare „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?). Ar fi bine să fiţi pregătiţi cu bomboane, mere caramelizate, plăcintă de dovleac sau prăjituri. Altfel, veţi avea parte de o farsă demnă de sărbătoarea tuturor sfinţilor (All Hallows’ Even). Şi chiar nu e de glumă. Am prieteni care cu două săptămâni înainte şi-au procurat costumele pentru noaptea de Halloween.

Ori pentru petreceri private, ori pentru cluburile care au anunţat din timp organizarea de astfel de chefuri. În altă ordine de idei, pregătiţi dovlecii, lumânările, dulciurile, că nu se ştie cine vă bate la uşă, şi nu strică nici să aveţi un costum în dulap. Poate doi, trei prieteni vă conving să ieşiţi în oraş la vreo petrecere „monstruoasă” care se va termina cândva, în zori.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută