Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Master Classes Mariana Nicolesco la Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Master Classes Mariana Nicolesco la Braşov Share Master Classes Mariana Nicolesco la Braşov


Master Classes **Mariana Nicolesco**, “Liedul sau nobleţea absolută”, se va desfăşura în cadrul Festivalului şi **Concursului Naţional al Liedului Românesc**, de joi până duminică, la Braşov.

La fiecare nouă ediţie, acest act de cultură ce pune în valoare un **patrimoniu naţional** de mare bogăţie, fondat pe vechiul cântec de dor românesc.

Pasionantă s-a dovedit şi perspectiva oferită de raportarea acestui patrimoniu la creaţia europeană: **liedul german**, **şansoneta franceză**, canţoneta italiană, liedul maghiar, în care au strălucit şi strălucesc tinerii artişti participanţi la Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc.

Cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco se bucură în acest an de prezenţa, alături de ea, a maeştrilor liedului **Carmen Petra Basacopol** şi **Adrian Pop**, precum şi a muzicologului **Octavian Lazăr Cosma**, personalităţi care vor lucra direct cu tinerii interpreţi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută