Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Succesul unei francize – James Bond revine în “007: Coordonata Skyfall”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Succesul unei francize – James Bond revine în “007: Coordonata Skyfall” Share Succesul unei francize – James Bond revine în “007: Coordonata Skyfall”


Pe 5 octombrie 1962, când filmul „Dr. No” , o adaptare a romanului lui Ian Fleming, a fost lansat, părerile criticilor de cinema au fost împărţite, iar revista Time a spus că personajul James Bond, interpretat de Sean Connery, era „o mare bezea păroasă”.

După 22 de filme (23, dacă punem la socoteală și „007: Coordonata Skyfall”, care se va lansa în România pe 26 octombrie)
și încasări de peste 4,6 miliarde de dolari în toată lumea, James Bond se clasează pe locul al treilea în clasamentul celor mai de succes francize cinematografice.

Lungmetrajul „007: Coordonata Skyfall”, regizat de Sam Mendes, marchează revenirea actorului Daniel Craig în rolul agentului 007, dar şi a actriţei Judi Dench, în rolul personajului M. Filmările au avut loc în Marea Britanie, China, Hong Kong şi Turcia. „007: Coordonata Skyfall” vine și cu un casting ce nu poate fi contestat. Și aici îl amintim pe Javier Bardem, care a fost ales pentru a juca rolul personajului antagonist, alegerea potrivită pentru întorsăturile de situaţie şi scenele alerte de acţiune imaginate de echipa de scenarişti a filmului.

### Adele cântă în noul film din seria „James Bond”

Cântecul care va reprezenta tema muzicală a celui de al 23-lea film din seria „James Bond”, „Coordonata Skyfall”, a fost lansat la începutul lunii octombrie, iar Adele, cea care îl interpretează, a depăşit un record, ajungând direct pe locul 1 în Topul iTunes. Artista britanică calcă astfel pe urmele unor muzicieni celebri care au înregistrat temele muzicale ale unor filme din franciza „James Bond”, precum Paul McCartney, Shirley Bassey, Tina Turner, Duran Duran, Tom Jones, Madonna şi Sheryl Crow.

### Agentul 007

Cel mai cunoscut agent secret din lume a fost jucat de şase actori diferiţi pe parcursul celor 22 de filme din această franciză: Sean Connery (şase filme, 1962- 1983), George Lazenby (1969), Sir Roger Moore (şapte filme, 1971-1985), Timothy Dalton (două filme, 1987-1989), Pierce Brosnan (patru filme, 1995-2002), Daniel Craig (trei filme, 2006-2012). Personajul şi-a păstrat însă întotdeauna gustul pentru maşinile sport, femeile frumoase, gadgeturile high-tech şi vodcamartini, pe care o preferă „shaken, not stirred”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută