Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

“Lear(a)” by Andrei Şerban

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Lear(a)” by Andrei Şerban Share “Lear(a)” by Andrei Şerban


Andrei Şerban a mai pus în scenă un “Lear” numai cu femei, iar de data aceasta vrea să repete experienţa, cu aproximativ aceeaşi distribuţie, numai că “mai intim” decât prima dată.

**Mariana Mihuţ** este din nou **Regele Lear**, într-un spectacol care este inversul a ceea ce se făcea pe vremea marelui dramaturg britanic – travestește femei pe care le folosește în roluri de bărbaţi de data aceasta.

*Regele Lear este o piesă uriaşă şi inepuizabilă. E o piesă care-ţi scapă printre degete, e ca o simfonie de Beethoven. O poţi pune în scenă de zeci de ori şi tot vor rămâne laturi neexplorate. O fac acum, a doua oară, şi nu pot decât să sper că vom reuşi să o înţelegem mai adânc (…) E la modă să-l cobori pe Shakespeare în mizeria noastră morală, în noroi. Iar eu încerc să mă opun acestei tendinţe cu tot ce am mai bun în mine*, spune **Andrei Şerban**.

Cu spectacolul ”Lear(a)” se va inaugura în octombrie 2012 noul spaţiu-studio de la Sala “Toma Caragiu” a Teatrului **Bulandra**.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută