Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Filmului Francez se ţine în 6 oraşe mari din România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Filmului Francez se ţine în 6 oraşe mari din România Share Festivalul Filmului Francez se ţine în 6 oraşe mari din România


Un nou eveniment pe gustul cinefililor se desfăşoară în ţară începând de vineri, 26 octombrie: **Festivalul Filmului Francez**.
Din fericire, nu doar capitala se va bucura de proiecţiile organizate. Timp de aproape o lună, şase oraşe mari din România vor avea acces la producţiile festivalului dedicat cinematografiei francofone.

Astfel, între **26 octombrie şi 28 noiembrie**, Festivalul Filmului Francez se va ţine la Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Târgu Mureş, Timişoara, prezentând 16 filme, dintre care 7 vor fi în premieră românească, o proiecţie de scurtmetraje şi două mini-retrospective care omagiază doi monştri sacri ai cinematografiei franceze.

Evenimentul se va lansa vinerea aceasta în capitală, cu **”38 temoins”**, un film noir despre laşitatea inerentă naturii umane.
Toate proiecţiile din **Bucureşti** vor avea loc la cinematograful **Elvira Popescu**, preţul unui bilet fiind de 10 lei, iar al unui abonament pentru tot festivalul – 70 lei.

**Festivalul Filmului Francez** se va încheia la Bucureşti pe 2 noiembrie, urmând ca în aceeaşi zi să înceapă la **Sibiu**, la Habitus, Atrium Café şi Maison de l’Ille-et-Vilaine. Sibienii vor putea viziona filmele din cadrul festivalului până pe 5 noiembrie.

Maratonul de film francez va continua apoi între 8 şi 10 noiembrie la **Iaşi** (Casa de cultură Mihai Ursachi – Sala Diotima), între 15 şi 18 noiembrie la **Cluj** (Cinema Victoria), apoi la **Târgu Mureş** (Cinema Arta – Sala Flora), între 23 şi 25 noiembrie, şi se va încheia la **Timişoara**, între 27 – 28 noiembrie (Universitatea de vest – Aula Magna).

De asemenea, în cadrul festivalului de la Bucureşti şi de la Cluj, vor fi găzduite întâlniri şi dezbateri prilejuite de publicarea cărţii **”Cinéma 1. L’image-mouvement”**.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută