Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

S-a lansat traseul cicloturistic “Emil Cioran”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii S-a lansat traseul cicloturistic “Emil Cioran” Share S-a lansat traseul cicloturistic “Emil Cioran”


Cu toate că județul Sibiu are un potențial cicloturistic ridicat, până acum pe teritoriul său a fost marcat un singur traseu cicloturistic, între orașul Cisnădie și Vârful Măgura. În orașul Sibiu numărul bicicliștilor este estimat la câteva mii, dintre care doar o mică parte sunt cicliști sportivi cu o bună pregătire fizică și tehnică. În aceste condiții, este necesară amenajarea de trasee cicloturistice de toate nivelele de dificultate, bine delimitate și marcate care să asigure desfășurarea turelor cicliste de agrement în condiții de siguranță.

Pentru punerea în valoare a potențialului turistic și cultural al municipiului Sibiu și a zonelor înconjurătoare, Asociația Tură în Natură a marcat traseul cicloturistic ”Emil Cioran”, de nivel scăzut de dificultate dar cu un potențial ridicat din punct de vedere al obiectivelor care pot fi văzute pe parcursul lui. Sâmbătă, 13 octombrie, Asociația Tură în Natură Sibiu a inaugurat traseul cicloturistic ”Emil Cioran” printr-o tură pe biciclete care a pornit din fața Stadionului Municipal, din parcul Sub Arini. Traseul cicloturistic ”Emil Cioran” oferă bicicliştilor, de orice nivel de pregătire fizică, o variantă sigură și plăcută de a ieşi din Sibiu către zonele înconjurătoare, feriţi de circulaţia auto.

Traseul are o lungime de 17 kilometri și o diferență de nivel de 265 metri. El pornește din dreptul Stadionului Municipal, străbate Parcul Sub Arini, apoi intră în Pădurea Dumbrava înainte de Grădina Zoologică (intrarea din Valea Aurie). După ce parcurge Pădurea Dumbrava, imediat după Schitul Răşinari traseul se bifurcă în două direcţii: una spre Răşinari şi una spre Poplaca. Deviația către Rășinari are ca punct final casa memorială Emil Cioran. Mergând în direcția Poplaca un punct de interes este reprezentat de cătunul Trăinei, un adevărat muzeu al satului in situ.

”Motivul pentru care am ales ca element de identificare a traseului imaginea marelui om de cultură român a reprezentat-o faptul că Emil Cioran s-a născut la Rășinari și a facut liceul în Sibiu, localitățile principale din cadrul proiectului nostru. Acestea două localități vor fi unite printr-un traseu de cicloturism care va evita căile de circulație aglomerate care le leagă în prezent. În plus, Emil Cioran a fost un pasionat de bicicletă.

În 1937 Emil Cioran obţine, cu recomandarea Institutului Francez din Bucureşti, o bursă în Franţa pentru pregătirea unei lucrări de doctorat. Într-un mod cu totul neconvenţional, filosoful îşi va utiliza bursa pentru a face turul Franţei pe bicicletă”, au transmis reprezentanții Asociației Tură în Natură. Pentru marcarea acestui traseu de cicloturism Asociația Tură în Natura a primit o finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, care a completat resursele interne ale asociației dedicate acestui scop. Asociația își propune dezvoltarea în continuare de noi trasee cicloturistice în județul Sibiu pentru care vom căuta noi surse de finanțare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută