Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Lună Plină la Teatrul Național “Radu Stanca”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lună Plină la Teatrul Național “Radu Stanca” Share Lună Plină la Teatrul Național “Radu Stanca”


Cu o ofertă bogată de spectacole, producţii premiate pe plan internaţional şi un repertoriu format din optzeci şi cinci de spectacole active, Teatrul Naţional din Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor cultural-artistice universale şi româneşti oferind o alternativă bună de petrecere a timpului liber. Astfel, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a programat în luna octombrie douăzeci şi opt de reprezentaţii ce au loc în cinci spaţii de joc diferite. Agenda de evenimente din această lună a inclus reluări importante din repertoriul Teatrului Naţional din Sibiu, dar şi trei premiere: „O femeie singură” după texte de Dario Fo şi Dranca Rame, în regia lui Véronique Widock (duminică, 14 octombrie), „Platonov” după A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija (duminică, 14 octombrie) şi „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für Zwei” de John Chapman & Dave Freeman, în regia lui Şerban Puiu (luni, 15 octombrie).

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii a fost premiera spectacolului ”Platonov” în regia lui Alexandru Dabija. Evenimentul marchează cea de-a şasea premieră a acestei stagiuni şi aduce pe scenă două dintre cele mai bune actriţe din România, pe Ofelia Popii şi Cristina Flutur. „Platonov” este o stranie tragicomedie a singurătăţii ce are la bază piesa din tinereţe, neterminată, a lui Cehov. Montarea de la Sibiu aduce în prim – plan o lume fascinantă dominată de pasiuni şi defecte, cu scene pline de profunzime şi delicateţe. Regizorul Alexandru Dabija alege să păstreze actorul cât mai autentic, într-un univers al oamenilor trândavi, ce se agaţă cu disperare de ideea participării la ceva măreţ, dar ratând momentele cruciale de fericire din viaţa lor. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu se bucură de contribuţia scenografului Dragoş Buhagiar şi a compozitorului Vasile Şirli.

Cealaltă mare premieră a lunii a fost „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei” în regia lui Şerban Puiu. Montarea de la Sibiu are în plin – plan povestea lui Harriet, o doamnă divorţată care reuşeşte să îşi rezolve problemele financiare planificându-şi riguros întâlnirile cu cei doi amanţi, fiecăruia rezervându-i o anumită zi din săptămână. Situaţia scapă, însă, iremediabil de sub control când cei doi bărbaţi apar la uşă în acelaşi timp. Din această incredibilă confuzie, Harriet reuşeşte să scape printr-o avalanşă de situaţii comice, furturi de identitate şi un punct culminant demn de benzile desenate ale anilor ‘80.

Programul de spectacole al teatrului poate fi consultat integral pe tnrs.ro, iar biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 din Sibiu sau direct de acasă, online, prin eventim.ro. Preţul unui bilet la evenimentele din luna octombrie variază între 5 şi 30 de lei, în funcţie de spectacol şi categoria locului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută