Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Noi aventuri livrate fix din Galia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noi aventuri livrate fix din Galia Share Noi aventuri livrate fix din Galia


Celebrele personaje franceze Asterix și Obelix au văzut lumina tiparului pentru prima dată în octombrie 1959, prima bandă desenată care ilustra aventurile celor doi prieteni fiind publicată în revista franceză Pilote. Până în 2009 nu mai puțin de 34 de cărți cu benzi desenate au fost publicate, fiecare din acestea povestind o altă aventură a lui Asterix și Obelix, și mai spectaculoasă decât precedenta.

Simpaticele personaje își duc existența în Galia, într-un sătuc de coastă din zona Bretaniei de astăzi, undeva în jurul anului 50 îCHR, pe vremea când Iulius Cezar era în fruntea armatei romane, reușind astfel să cucerească aproape întregul ținut gal. Asterix, eroul inteligent al satului, este ajutat în toate problemele de prietenul său supraponderal, Obelix, care în copilărie a căzut într-un cazan cu poțiune fermecată a druizilor, transformându-se astfel într-un copil foarte gras. Ironia sorții a făcut însă să devină și super puternic.

Încă din 1976 benzile desenate au fost ecranizate, astfel că până în 2012 au fost realizate o multitudine de filme și seriale TV care au făcut deliciul copiilor și adulților europeni. În această toamnă, regizorul Laurent Tirard ne propune o nouă aventură a celor doi prieteni, care se văd nevoiți să o ajute pe Cordelia, regina bretonilor, care încearcă să reziste asaltului roman. În pielea simpaticilor gali revine binecunoscutul actor francez Gérard Depardieu, care a reușit să-l transforme pe Obelix într-unul din cele mai populare și iubite personaje din cinematografia franceză, și Edouard Baer (Asterix).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută