Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Capodopere originale de Picasso şi Monet, furate din muzeu!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Capodopere originale de Picasso şi Monet, furate din muzeu! Share Capodopere originale de Picasso şi Monet, furate din muzeu!


Pare un scenariu rupt dintr-un film de acţiune de la Hollywood, însă la **Muzeul Kunsthal** din Rotterdam a avut marţi dimineaţă parte de un jaf. Mai multe tablouri de mare valoare au fost furate din instituţie în noaptea dintre 16 şi 17 octombrie.

Şapte pânze, printre care se regăsesc tablouri semnate de **Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet** şi **Paul Gauguin** au fost sustrase de către hoţi. În acord cu proprietarii lor, poliţia a decis că poate să publice fotografiile acestor tablouri, cu toate că în primă fază autorităţile refuzaseră să comunice titlurile acestora.

Operele sustrase sunt **”Tête d’Arlequin”** de Pablo Picasso, **”La Liseuse en Blanc et Jaune”** de Henri Matisse, **”Waterloo Bridge”** şi **”Charing Cross Bridge”** de Claude Monet, **”Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée”** de Paul Gauguin, **”Autoportrait de Meyer de Haan”** şi **”Woman with Eyes Closed”** de Lucian Freud.

Poliţia a demarat deja o anchetă, încercând să identifice persoanele în culpă cu ajutorul imaginilor video înregistrate de sistemul de securitate al muzeului. Alarma s-a declanşat în timpul nopţii respective, însă hoţii părăsiseră deja muzeul atunci când poliţiştii au ajuns la faţa locului.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută