Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

British Documentary la MŢR!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii British Documentary la MŢR! Share British Documentary la MŢR!


Suntem atât de captivi în propriile noastre vieţi încât uneori uităm să ne detaşăm ca să putem pune evenimentele în context, eliberându-le de cotidianul profund personal. Adevărul e că evadarea se produce de multe ori în planul fictivului, al filmelor de acţiune, al comediilor romantice sau poveştilor cu super-eroi.

Cum ar fi dacă în loc să fugim de probleme am încerca să le aprofundăm şi întelegem, în timp ce ne uităm şi la un film? E un scenariu foarte probabil, tot ce trebuie să facem e să ne alegem un documentar pe o temă care ne intrigă şi să ne lăsăm “deşteptaţi” pentru următoarele două ore.

Ce ne costă, în fond? Răspunsul este “nimic” pentru că **British Council** lansează cea de-a treia ediţie a proiectului **“British Documentary”** începând cu data de 15 octombrie 2012. Seria de filme documentare include nouă proiectii săptămânale, până pe 17 decembrie, în fiecare luni la ora 19:00. **Intrarea este libera**, în limita locurilor disponibile, iar proiecţiile vor avea loc la **Muzeul Naţional al Ţăranului Român**, Studioul „Horia Bernea”.

Toate filmele prezentate sunt câştigătpare sau cel puţin nominalizate în 2011 la **Festivalul de film documentar Grierson** din Marea Britanie. Principiul de bază al festivalului este diversitatea temelor abordate, astfel încât selecţia de filme va fi extrem de variată. Vor fi abordate subiecte contemporane precum traficul cu organe umane, manipularea mediatică, literatura de larg consum, arta sau războaiele din ultimii ani.

Programul proiectiilor este disponibil pe website-ul [British Council](http://www.britishcouncil.org/ro/romania-about-bucharest.htm).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută