Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Am gustat: Pastramă de berbecuţ

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Am gustat: Pastramă de berbecuţ Share Am gustat: Pastramă de berbecuţ


Anul acesta, maratonul nostru gastronomic, prilejuit de intrarea în zodia pastramei şi a vinului nou, a început la Brăila. Şi unde putea fi un start mai reuşit, dacă nu pe strada Goleşti, la numarul 55, la pensiunea Residenza Dutzu.

Bunul nostru prieten, domnul Mugurel Duţu, ne-a invitat în sâmbăta deschiderii anului şcolar să petrecem cu vin şi pastramă de berbecuţ. Mai întâi am coborât în crama pensiunii, unde bucatele alese ale toamnei au fost însoţite de o degustare a vinurilor bio La Sapata. Şi a curs Fetească Regală, după Aligote (sau invers?), iar în final (asta este cert) am descoperit o Băbească negră de excepţie. Nici nu putea fi altfel câtă vreme a însoţit o delicatesă de pastramă de berbecuţ , pregătită după o reţetă marca Dutzu.

Preparată în sos de vin, aromată cu coniac şi alte mirodenii, datorită procedeului termic folosit, această pastramă ţi-se topeşte în gură. Dacă sunteţi mai conservatori, puteţi să cereţi şi pastramă preparată la grătar. Seara a fost înnobilată muzical de cantautorul Daniel Iancu, un virtuoz al vorbelor frumos meşteşugite pe acorduri am gustat: Pastramă de berbecuţ de chitară. Când atmosfera în cramă a devenit uşor melancolică, am urcat pe terasa pensiunii şi am continuat seara la lumina caldă a Lunii. Ne-am convins că sloganul „Trăieşte atmosfera vechii Brăile!” a rămas la fel de potrivit acestei locaţii şi toamna aceasta.

– RESIDENZA DUTZU ****
– Str. Goleşti nr. 55, Brăila
– 033/111.007, 0753/044.303
– residenzadutzu@yahoo.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută