Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Lotus – mâncăruri exotice, gustoase, sănătoase

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lotus – mâncăruri exotice, gustoase, sănătoase Share Lotus – mâncăruri exotice, gustoase, sănătoase


Situat în centrul orașului, pe strada Hermann Oberth la nr. 1, Lotus este singurul restaurant cu specific thailandez din Transilvania, stilul de viață sănătos fiind unul din cele mai importante principii care stau la baza conceptului Lotus. Este cunoscut faptul că bucătăria thailandeză este prin excelență sănătoasă. Modul de gătire rapidă la wok (legumele păstrându-și astfel proprietățile nutritive) și diversitatea ingredientelor din fiecare preparat garantează acest lucru.

Restaurantul își propune să ofere autenticitate preparatelor culinare în primul rând prin învățarea rețetelor direct de la sursă, proprietarul (și în același timp bucătarul șef) petrecând 4 luni de zile în Thailanda. Al doilea aspect care asigură autenticitate este grija cu care sunt procurate ingredientele specifice (sos de pește, sos de stridii, galangal, frunze de lime, lemongrass, orez, tăiței din orez, lapte de cocos), acestea fiind aduse din Thailanda. Tocmai de aceea, de luni până vineri, la restaurantul Lotus aveți ocazia de a servi cele mai sănătoase și aromate mâncăruri, realizate din ingrediente proaspete, într-un ambient în care nu se fumează.

Și pentru că această experiență culinară merită savurată cum se cuvinte, noi am gustat câteva din preparatele thailandeze pe care echipa Lotus le-a pregătit cu atenție și pasiune. Supa Tom Yum oferă un gust unic, rezultat din ingredientele exotice, precum galangal, frunze de lime și lemongrass. Studii științifice au dezvăluit efectele remarcabile ale supei Tom Yum în împiedicarea creșterii de tumori canceroase. Tocmai de aceea, vă îndemnăm să o gustați și voi, alături de puiul călit cu caju, realizat dintr-o multitudine de ingrediente (ardei kapia, ciuperci shiitake, ceapă galbenă, ceapă verde, nuci caju, dovleac, sos de pește, sos de stridii, zahăr de palmier). De neratat sunt și tăițeii din orez Pad Thai, preparați cu ou, morcov, ceapă verde, ridichie albă și un sos magic.

O masă gustoasă nu se poate încheia însă fără un desert pe măsură, iar bananele în lapte de cocos reprezintă cea mai bună alegere, mai ales dacă sunteți curioși să încercați o combinație între gustul dulce și sărat. În completarea mâncărurilor, puteți alege fie ceaiuri sau sucuri naturale (la Lotus se servesc doar băuturi preparate pe loc), fie vă puteți potoli setea cu apa de băut filtrată, oferită din partea casei.

– Lotus
– Hermann Oberth 1 (intrarea pe străduță se face din B-dul Eroilor)
– L – V: 12.00 – 22.00
– Tel: +40 264 439 044
– www.lotus-cluj.ro
– www.facebook.com/LotusClujNapoca

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută