Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Comedy Cluj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Comedy Cluj Share Comedy Cluj


### Proiecţii speciale

A patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj aduce în faţa publicului o gamă variată de comedie, ce se trece prin toate genurile de film, ilustrând umorul în toate formele lui, dar şi evenimente conexe – teatru şi workshop-uri.

În premieră pentru România, duminică, 14 octombrie, începând cu ora 20:30 la Cinematograful Florin Piersic va fi proiectat filmul „Partea Îngerilor / The Agels’ Share” care a avut debutul anul acesta la Festivalul de la Cannes. În regia lui Ken Loach, un celebru regizor englez, filmul aduce pe marile ecrane o poveste comico-dramatică construită pe baza problemelelor sociale ale tinerilor, violenţei şi a viciilor.

Sâmbătă, 20 octombrie, clujenii pot participa la un spectacol de teatru inedit, ce are ca scenă tramvaiul. „Un tramvai numit Popescu” este o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Gavriil Pinte şi prezintă un ansamblu de personaje şi situaţii ce se integrează în arta lui Caragiale indiferent de spaţiu şi timp. Spectacolul este unul itinerant şi va avea parte de două reprezentaţii, de la ora 13:00 şi ora 15:00, iar pornirea se face de pe strada I.L. Caragiale.

### Horror şi publicitate

Pentru prima oară în festival, publicul se va putea bucura de o seară dedicată filmului horror, în care accentele de comedie sunt combinate subtil cu elementele specifice genului. Astfel, miercuri, 17 octombrie, începând cu ora 17:30, clujenii sunt aşteptaţi la Casa Tranzit pentru a urmări un pachet de trei filme horror („Sub zero grade”, „Rău înnăscut” şi „În spatele măştii: ascensiunea lui Leslie Vernon”). Cu această ocazie poate fi achiziţionat un pachet care asigură intrarea la toate cele trei producţii cu 15 lei.

Amatorii de publicitate au la dispoziţie un eveniment dedicat spoturilor publicitare, joi, 18 octombrie, începând cu ora 21:30, la Cinematograful Florin Piersic. Timp de trei ore, spectatorii se vor bucura de o selecţie inedită de spoturi publicitare realizată special pentru „Comedy Cluj”, dar şi de producţii din ediţiile anterioare ale „Nopţii Devoratorilor de Publicitate”.

### Gala de decernare a premiilor „Comedy Cluj”

În închiderea festivalului, la gala de decernare a premiilor „Comedy Cluj”, publicul va asista la cine-concertul „Retour de flamme ” susţinut de Serge Bromberg, o combinaţie inedită de muzică şi film, ce trece prin operele cinematografice ale altor timpuri, naive sau incredibil de moderne. Vise, zâmbete şi magie în acest tur al lumii şi al unui secol de cinema. Gala de închidere a festivalului are loc sâmbătă, 20 octombrie, la Cinematograful Florin Piersic, începând cu ora 19:00.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută