Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cristian Mungiu, omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cristian Mungiu, omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic Share Cristian Mungiu, omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic


Cristian Mungiu capătă din ce în ce mai multă apreciere mondială, meritele sale fiind recunoscute la diverse festivaluri de profil de peste graniţe. Regizorul va fi omagiat de data aceasta la **Festivalul Internaţional de Film de la Salonic**, între 2 şi 11 noiembrie.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate filmele cineastului român, de la scurtmetrajul “Mâna lui Paulista” până la cel mai nou lungmetraj al acestuia, **”După dealuri”**, dublu premiat la Cannes. Tributul adus lui Cristian Mungiu include prezentarea filmografiei complete a acestuia, în cadrul secţiunii “Balkan Survey” a festivalului grecesc.

De asemenea, odată cu omagiul adus se va lansa **cartea cu eseuri** şi cronici referitoare la filmele realizate de Mungiu. În program vor rula scurtmetrajele “Mariana” (1997, 16′), “Mâna lui Paulista” (1998, 15′), “Nici o întâmplare” (1999, 17′), “Zapping” (2000, 15′), “Corul pompierilor” (2000, 30′), “Turkey Girl” 2005, 20′) şi lungmetrajele “Occident” (2002), “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007), “Amintiri din Epoca de Aur” (2009) şi “După dealuri” (2012).

Programul **”Balkan Survey”** de la Salonic este întregit de o serie de filme din această regiune, printre care se numără şi producţiile româneşti “30-40-50”, de Iulia Rugina, Eva Pervolovici & Stanca Radu, “Chefu'”, de Adrian Sitaru şi “Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută