Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Jazz și muzică contemporană

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jazz și muzică contemporană Share Jazz și muzică contemporană


Jazz And More Festival este dedicat celor mai reprezentative curente muzicale contemporane. Festivalul aduce anual la Sibiu artiști de primă mână, ce au ales explorarea în locul banalului convenției. Jazz And More este destinat celor ce preferă arta vie în locul unei supraproducții muzicale de serie.

Între 5 și 7 octombrie sibienii și turiștii din toată lumea vor putea vedea și asculta pe scena Sălii Thalia nume precum: Schweizer Holz Trio, SCHI.VA, Soprano Duo, Foils Quartet, Full Blast, Stylipsticks + Mircea Tiberian sau Isabelle Duthoit. Conform organizatorilor, ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din această nișă muzicală, de elucidare a confuziilor, de ieșire din izolare și de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate.

Sibiul ar putea deveni prin acest festival cel mai reprezentativ exponent al muzicii de avangardă din România. Aproape că nu există nicio activitate culturală care să apară mai efemeră, mai volatilă ca improvizația muzicală, spun organizatorii festivalului. Mai mult decât atât, jazzul, muzica contemporană, muzica creativă, liberă și muzica improvizată sunt domenii muzicale ce folosesc, în mare măsură, improvizația muzicală. Astfel, legăturile transversale dintre aceste domenii muzicale aproape că ascund total diferențele dintre stiluri. În interiorul lor se combină mai mult sau mai puțin muzica scrisă cu muzica improvizată.

Accesul publicului la evenimentele din cadrul festivalului se face pe baza biletelor. Costul unui bilet pentru o seară de concert este de 40 lei, tarif unic. Pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități prețul unui bilet, pe seară, este de 30 lei. În plus, accesul este gratuit pentru copii sub 14 ani, însotiți.

Jazz and More își propune să umple un gol din cultura autohtonă a acestei nișe și să formeze, treptat, gustul publicului pentru o zonă muzicală foarte specială. Festivalul prezintă concerte, recitaluri de club precum cele din Atrium Cafe, jam-sessions, colocvii despre muzica contemporană și chiar work-shop-uri de tehnică a improvizatiei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută