Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Un “lucru” mărunt

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un “lucru” mărunt Share Un “lucru” mărunt


Imediat după sfîrşitul derby-ului fotbalistic, cineva scria pe facebook că „fericirea-i un lucru mărunt – un gol în minutul 96”. Fireşte, e şi un intertext aici, trimiterea fiind la textul unei piese a formaţiei „Ţapinarii”: „Fericirea-i un lucru mărunt, / E o aripă care vibrează, / Fericirea-i un lucru mic, / Un pitic ce dansează”, dar şi aşa era o idee interesantă – că omului nu-i trebuie prea mult pentru fericire şi că sunt chestii minore care te pot face fericit, euforic, bucuros sau vesel.

Uneori te trezeşti cu melodia favorită a formaţiei preferate în minte şi asta îţi face toată ziua frumoasă, alteori te bucuri de-o ştire sau de-o imagine, de-o amintire sau de-o realitate, o dată m-am trezit că-s fericit pur şi simplu, mergeam pe drum şi parcă zburam, fără nici un motiv, aşa, pur şi simplu.

E adevărat că s-a întîmplat demult şi în alte locuri, dar dacă aş fi trăit mai des astfel de experienţe poate că m-aş fi bănuit de vreo boală încă nedescoperită, apoi, dacă mi s-ar fi întîmplat din astea mai des, oare aş fi ţinut minte acea stare prin care am plutit… o dată, aşa, aiurea? Vouă vi s-a întîmplat ceva asemănător? V-aţi bucurat de ceva aparent minor, care nici nu costă, nici n-aţi căutat acel moment, dar v-a făcut fericit(ă)?

Zile şi nopţi frumoase, prieteni, oriunde v-aţi afla.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută