Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

În aşteptarea FNT-ului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În aşteptarea FNT-ului Share În aşteptarea FNT-ului


Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) va avea loc anul acesta în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, la București, având, ca de obicei, ca organizator Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Festivalul propune din nou un pilon tematic central – de această dată, opera regizorală a lui **Silviu Purcărete**, unul dintre cei mai faimoşi artişti români de astăzi -, dar stă, totodată, sub semnul celor doi autori cărora UNESCO le-a dedicat anul 2012: suedezul August Strindberg, comemorat la 100 de ani de la dispariţie, şi conaţionalul I.L. Caragiale, sărbătorit la 160 de ani de la naştere şi deplâns la 100 de ani de la moarte.

Alături de cele trei secţiuni ce reflectă în mod specific creaţia acestor personalităţi ale scenei universale, afişul festivalului cuprinde un număr de spectacole semnificative pentru fizionomia stagiunii 2011-2012, care, indiferent că pornesc de la texte de **Shakespeare**, **Molière**, Calderón de la Barca, Albert Camus, Gellu Naum sau Herta Müller, indiferent că sunt semnate de regizori precum Andrei Şerban, Gábor Tompa, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, László Bocsárdi, Radu Afrim sau de tineri debutanţi, indiferent că sunt grupate sub titlul generic „De toate pentru toţi”, „Actorii, în prim-plan” sau „Teatrul de mâine”, alcătuiesc, laolaltă, o imagine a vieţii.

Festivalul include secţiunea specială **Focus: Silviu Purcărete – un univers regizoral** o secţiune care va cuprinde următoarele spectacole semnate de cunoscutul regizor: „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett (Teatrul Naţional „Radu Stanca”, Sibiu), „Călătoriile lui Gulliver”, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift (Teatrul Naţional „Radu Stanca”, Sibiu), „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L. Caragiale (Teatrul Naţional Bucureşti), „O furtună”, după W. Shakespeare (Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Craiova) şi „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini (Teatrul Maghiar de Stat, Cluj).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută