Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

“O afacere regală” la Cityplex Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “O afacere regală” la Cityplex Brașov Share “O afacere regală” la Cityplex Brașov


Dramă selectată de Danemarca pentru categoria „**Cel mai bun film străin**” la Oscar 2013, „**O afacere regală**”, film oferit prin programul Europa Cinemas, rulează la Cityplex Braşov.

Filmul spune povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie. Centrându-se pe un triunghi amoros uimitor dintre Christian al VII-lea, regele din ce în ce mai nebun (Mikkel Boe Følsgaard) al Danemarcei, un idealist, doctorul Struensee (Mads Mikkelsen) şi tânăra, dar puternica regină Caroline Mathilda (Alicia Vikander), drama este povestea captivantă a unor oameni care riscă totul în căutarea libertăţii poporului, dar mai presus de toate, este povestea unei iubiri pasionale şi interzise care a schimbat o naţiune întreagă.

„**O afacere regală**” a fost premiat pentru scenariu şi interpretare (Mikkel Boe Følsgaard) la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Berlin.

Filmul face parte din programul **Europa Cinemas**, care este de fapt o rețea internațională de cinematografe menită pentru promovarea filmului european. Europa Cinemas este sprijinit de **Uniunea Europeană** prin **programul MEDIA** și cuprinde o rețea de** 2400 de cinematografe din 563 de orașe din Europa, Asia, America Latină, dar și țările din Zona Mediteraneană**. Programul este prezent pe Bărtrânul Continent în mai mult de jumătate dintre orașele cu o populație de minim 150.000 de locuitori.

**Cityplex Brașov este unul din cinematografele care fac parte din rețeaua Europa Cinemas. De altfel, Cityplex Brașov are o sală specială culturală, dedicată filmelor europene care au obținut premii la festivalurile celebre de film, precum Cannes, Berlin etc.!**

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută