Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Antipa lansează Muzeul Tuturor pentru persoanele cu dizabilităţi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Antipa lansează Muzeul Tuturor pentru persoanele cu dizabilităţi Share Antipa lansează Muzeul Tuturor pentru persoanele cu dizabilităţi


Muzeul Antipa a lansat **Muzeul Tuturor**, proiect ce contribuie la facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la patrimoniul cultural al muzeului. Odată cu lansarea acestui proiect, muzeul Antipa devine **prima instituţie din România** cu un program atât de amplu destinat acestui tip de public, urmărind totodată conştientizarea acestei probleme la nivel social.

Mai exact, iniţiatorii proiectului au adus 20 de bazoreliefuri ce înfăţişează dioramele din expoziţia permanentă, cu explicaţii Braille, covoare tactile pentru deplasarea în siguranţă a nevăzătorilor, audiţii de sunete din natură pentru persoanele cu dizabilităţi de auz, ateliere de artă plastică, ba mai mult, doi dintre muzeografi au fost instruţi în limbaj mimico-gestual pentru ghidaje.

Din actualul patrimoniu al muzeului fac parte colecţii de roci, minerale, zoologice şi etnografice, colecţii ce sporesc mulţumită donaţiilor dar şi achiziţiilor muzeului.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută