Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Rockstadt. Noul sezon

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rockstadt. Noul sezon Share Rockstadt. Noul sezon


Sezonul muzical de toamnă a început în forţă la Rockstadt, cu cîte trei formaţii pe zi în acest prim weekend zgomotos. Pe 28 septembrie au cîntat bucureştenii de la Deadeye Dick, Momma Knows Best (Cehia) şi Final Sacrifice (Polonia), iar pe 29 septembrie a venit rîndul celor de la False Reality, L.O.S.T. şi DinUmbră.

Deşi Dan a mărit scena destul de tare, în prima seară n-aş prea putea spune că formaţiile au urcat pe scenă, pentru că nu numai vocaliştii au intrat între braşovenii din club, ci şi chitariştii, şi basiştii s-au manifestat printre noi, iar Alexandru, unul din cei doi vocalişti de la Deadeye Dick, a cîntat şi dintre cei care făceau pogo, a organizat şi un „zid al morţii” în care s-a băgat entuziasmat, a cîntat şi din aer, la propriu, fiind purtat pe braţe în timp ce el îşi făcea treaba la microfon. Cred că le-a plăcut ideea şi cehilor de la Momma Knows Best, care au repetat isprava bucureştenilor şi au făcut şi ei un fitness rock metalic sportiv de intensitate maximă. Deadeye Dick mi-au amintit de Subscribe, şi ca sunet şi melodicitate, dar şi ca mişcare scenică, sau de Implant pentru Refuz, dacă e să-i compar cu cineva de la noi. Au sunat foarte bine, ca şi cele două trupe străine, de altfel (şi boxele au fost schimbate la Rockstadt în această vară, şi aparatura, nu numai scena, terasa şi lookul din subsol, stabil rămînînd doar Horia, profesionistul de la sunet!).

" "

Braşovenii de la False Reality parcă-s tot mai buni de la un concert la altul, o formaţie melodic death metal interesantă cu care s-ar putea să ne mîndrim în viitorul apropiat. Bucureştenii de la L.O.S.T. şi DinUmbră cîntă un heavy metal care sună bestial, dar cîntă în engleză, ca şi celelalte formaţii româneşti pe care le-am ascultat în acest weekend, doar L.O.S.T. mai făcînd cite o excepţie, dar oricum nu s-au prea înţeles cuvintele la piesele în română (noroc c-a spus vocalistul că urmează o piesă în limba română)…

Un început foarte tare de sezon muzical al acestui an şcolar la Rockstadt, cu şase formaţii originale şi cu un public frumos. Rock norock sub Tîmpa! Ne vedem în weekendul următor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută