Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Florin Piersic Jr, nominalizat la Festivalului de Film de la Varşovia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Florin Piersic Jr, nominalizat la  Festivalului de Film de la Varşovia Share Florin Piersic Jr, nominalizat la  Festivalului de Film de la Varşovia


**”Killing Time”**, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de **Florin Piersic Jr.**, a fost selecţionat în competiţia “Free Spirit” a **Festivalului de Film de la Varşovia**, care se va desfăşura în perioada 12-21 octombrie.

Filmul, care a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Zilelor Filmului Românesc – TIFF 2012, este o comedie “extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii.

" "

**”Killing Time”** pleacă de la un clişeu simplu, de la o situaţie deja folosită într-o mie de alte filme. Tocmai de-asta, în primele secvenţe, nici măcar nu evită parodierea unor filme-cult ale genului noir. Dar filmul vrea, de fapt, să ajungă într-o zonă mai puţin explorată, spunând într-un alt fel o poveste despre viaţă şi moarte” , spune regizorul Florin Piersic Jr.

Din distribuţie fac parte Florin Piersic Jr., Cristian Ioan Gutău, Daniel Popa, Olimpia Melinte şi Florin Zamfirescu.
“Killing Time” este o producţie independentă, realizată în parteneriat de Andrei Creţulescu (Kinosseur Productions) şi Dan Burlac (Elefant Film), cu sprijinul Zenith Media şi cu participarea HBO România. Post-producţia video a fost realizată la Digital Cube, iar sunetul a fost mixat la Chainsaw Europe.

Pelicula va fi lansată în cinematografele din România în februarie 2013.
În vârstă de 43 de ani, Florin Piersic Jr. este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj precum şi lungmetraje (“Fix Alert”, “Eminescu vs Eminem”).

**Competiţia “Free Spirit”** salută filmele “independente, inovatoare şi rebele din întreaga lume”. “Killing Time” va concura pentru premiul secţiunii alături de filme precum “Not in Tel Aviv” (Premiul Special al Juriului – Locarno 2012), “Trash Dance” (Premiul Special al Juriului – SXSW 2012) sau “Le grand soir” al iconoclaştilor Benoit Delepine şi Gustave Kervern (Premiul Special al Juriului “Un certain regard” – Cannes 2012).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută