Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2012
Arhiva Zile si Nopti

Cristian Mungiu va fi preşedinte!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cristian Mungiu va fi preşedinte! Share Cristian Mungiu va fi preşedinte!


Regizorul român **Cristian Mungiu** va fi preşedinte în curând şi nu orice fel de preşedinte! Regizorul care a câştigat **Palme d’Or** în 2007 pentru “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la **Cannes** (pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai bună interpretare feminină), va primi în curând o altă distincţie!

Mungiu va fi, între **15 şi 22 decembrie**, preşedintele juriului la **Festival De Cinéma Européen des Arcs**, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs. Potrivit site-ului evenimentului, talentalul românul va petrece o săptămână în staţiunea montană din Franţa, unde va dirija juriul festivalului cinematografic.

Aflat la cea de-a patra ediţie, Festival De Cinéma Européen des Arcs include pe lângă secţiunea competiţională, o piaţă de coproducţii, dar şi sesiuni de proiecţii ale unor filme în lucru.

Ultimul film în regia lui Cristian Mungiu, **”După dealuri”**, va distribuit în Franţa începând cu 21 noiembrie şi este propunerea României la Oscar, la categoria “cel mai bun film într-o limbă străină”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută