Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Muşchi de vită cu sos pesto

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muşchi de vită cu sos pesto Share Muşchi de vită cu sos pesto


A trecut aproape pe furiş ziua de 23 septembrie, ziua echinocţiului de toamnă. Probabil ştiţi că, începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, pâna la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul
solstiţiului de iarnă. Se spune că într-un astfel de moment privilegiat, cum este echinocţiul, la graniţa dintre Fecioară şi
Balanţă, înveţi să îmbini armonios utilul cu plăcutul, materia şi spiritul.

La restaurantul Neacşu am descoperit echilibrul dintre muşchiul de vită şi sosul pesto. Pesto este un sos vechi, tipic Mediteranei, ce există încă de pe vremea romanilor. Poetul Virgiliu îl descrie ca fiind un amestec de verdeţuri aromate pisate, ulei de măsline, usturoi şi sare, numit “moretum”. Mai târziu, în zona oraşului Bologna, i s-au adăugat seminţe de pin şi brânză Parmesan, devenind astfel varianta modernă de pesto. Există şi în Franţa o variantă numita pistou, singura deosebire constituind-o lipsa seminţelor de pin din reţetă.

O altă variantă interesantă de pesto, este cea siciliană, în care am gustat Muşchi de vită cu sos pesto seminţele de pin sunt înlocuite cu migdale. Există, de asemenea, numeroase alte variante de pesto verde în care busuiocul este înlocuit cu coriandru, pătrunjel, ruccola şi mentă. Nouă ne-a plăcut varianta românească de la Neacşu pentru că prin prospeţime se păstrează aromele originale ale ingredientelor.

– Neacşu
– Brăilei, bl. K1A, Galaţi
– Str. Portului nr. 59, Galaţi
– 0236/462.516

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută