Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

“România, citeşte!”, un proiect de promovare a lecturii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “România, citeşte!”, un proiect de promovare a lecturii Share “România, citeşte!”, un proiect de promovare a lecturii


**Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte** din Romania (FEDCR) demareaza in aceasta toamna campania nationala de promovare a lecturii **“Romania, citeste!”**, menita sa incurajeze lectura in randul publicului larg.

“Fiecare carte citita deschide o fereastra in suflet. Doar cartile pot oferi raspunsuri la intrebarile esentiale care ne framanta. Ele ne conduc intr-un refugiu plin de farmec din viata cotidiana, intr-un loc unde ne putem construi propria lume. Astfel putem deveni mai buni, mai fericiti, mai bogati dupa fiecare intalnire cu cartea…”Romania, citeste!” un indemn catre imbogatire spirituala, o cale care odata urmata va transforma realitatea din alb si negru intr-un tinut plin de culoare”, declara Lucia Ovezea, presedinte al FEDCR.

In contextul actual in care piata de carte din Romania este plasata pe ultimul loc in cadrul tarilor din UE, organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra lecturii ca motor de dezvoltare personala si sociala. Semnalul de alarma care a dus la initierea acestei campanii a fost dat de studiile recente care arata ca 22% dintre romani nu citesc nicio carte, in timp ce unul din cinci romani citeste doar o carte pe an.

**Campania** va include concursuri, lecturi publice, lansari de carte dar si o serie de evenimente complexe organizate in Bucuresti, Arad, Campina, Targoviste, Galati, Craiova, Brasov si va beneficia de sprijinul a numeroase institutii de cultura si a autoritatilor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută