Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

ParaNorman: animație, comedie, horror

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ParaNorman: animație, comedie, horror Share ParaNorman: animație, comedie, horror


Nimeni nu spune că studiourile Pixar sunt regii incontestabili ai animațiilor apărute pe piață în ultimii ani, însă, nici concurența nu se lasă mai prejos. În 2009 ne delectam cu o poveste cel puțin ciudată, cea a unei fetițe care printr-o ușă secretă descoperă o versiune alternativă a propriei sale vieții. Nu pot nega faptul că această animație, Coraline, pe lângă personaje pitorești, abunda în scene ușor macabre, tocmai de aceea simt nevoia să vă previn în legătură cu noua producție animată a studiourilor LAIKA.

ParaNorman, este un orășel liniștit, care se trezește brusc asediat de zombie. Disperați, locuitorii din ParaNorman, apelează la nimeni altul decât Norman, un băiețel ciudat, introvertit, ușor antisocial, care are capacitatea de a vorbi cu morții. Norman nu știe însă că această provocare de a dezlega blestemul care a pus stăpânire pe orășel, îl va obliga să înfrunte cele mai înfricoșătoare creaturi, de la fantome și vrăjitoare, pânăla adulții idioți ai locului.

Realizat în tehnica stop-motion, cu ajutorul a 178 de păpuși și o echipă formată din 320 de designeri, artiști, animatori și tehnicieni, ParaNorman păstrează umorul tipic unor animații precum Corpse Bride sau Coraline, vocile Kodi Smit-McPhee, Annei Kendrick’s (Up In The Air, 50/50), Casey Affleck (Gone Baby Gone, Ocean’s Eleven) și Christopher Mintz-Plasse contribuind la crearea unor personaje unice: Norman Babcock, Courtney Babcock, Mitch și Alvin.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută