Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Competiţie de ciclism în pădurea Băneasa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Competiţie de ciclism în pădurea Băneasa Share Competiţie de ciclism în pădurea Băneasa


Cei care inca nu s-au inscris in competitia **Romanian Corporate Sports – MTB** prezentata de CIUC RADLER, programata in **6 octombrie**, pe un traseu din padurea Baneasa, ar fi bine sa se grabeasca. Numarul total al celor inscrisi a fost limitat la **500**, pentru ca fiecare participant sa poata profita la maximum de propria aventura pe doua roti si pentru ca organizatorii sa le poata oferi tuturor o experienta placuta.

Prin urmare, inscrierile functioneaza dupa principiul primul venit, primul servit, pana cand cifra ciclistilor amatori inscrisi ajunge la 500, respectiv 250 de echipe. Participarea va fi, asadar, in echipe formate din doua persoane, la oricare dintre cele trei categorii: feminin, masculin si mixt. Toate detaliile inregistrarii in competitie sunt mentionate pe site-ul oficial, la sectiunea INSCRIERI.

**Intrecerea de ciclism** programata in 6 octombrie va avea loc pe un traseu de 38,4 km (12,8 km x 3 ture), conceput de Razvan Juganaru, campion national la ciclocros si vicecampion national la MTB Maraton.

“Desi nu e foarte mare, Padurea Baneasa ascunde numeroase carari si drumuri spectaculoase, la mica distanta de aglomeratul Bucuresti. Unele dintre ele sunt cunoscute pasionatilor de la alte concursuri organizate aici, dar noi am incercat sa le abordam pe cele mai frumoase si mai putin umblate. Circa 80% din traseu e folosit pentru prima data intr-o competitie. Traseul propriu-zis e unul cat se poate de usor, destinat tuturor categoriilor de participanti, cu o dificultate scazuta si care imbina portiuni de drum forestier cu single-trackuri spectaculoase, presarate pe alocuri cu radacini si poteci destul de virajate. Distanta exacta a acestuia e de 12,8 km, iar diferenta de nivel pe tura este de aproximativ 100 m.

Traseul va avea un marcaj de baza, din sageti si X-uri de culoare alba realizate cu sprayul pe copaci sau pe suprafata de rulare, combinate pe alocuri cu sageti si X-uri facute din foaie plastifiata. Cea de-a doua varianta va fi folosita pe portiunile unde traseul se suprapune cu alte trasee si unde exista mai multe sageti de culori diferite. Zonele unde exista radacini pronuntate sau cioturi periculoase vor fi marcate cu spray de culoare rosie.

Pe intreg traseul vor exista patru puncte de control si mai multe puncte intermediare, unde voluntarii vor indica directia corecta pentru o desfasurare fara incidente a competitiei. Va fi un singur punct de alimentare, care se va afla in zona startului si pe la care se va trece cate o data la fiecare tura” – a declarat Razvan. Harta traseului este disponibila [aici](http://mtb.corporatesports.ro/ro/#!/traseu).

Fiecare participant va primi in pachetul individual de concurs toate cele necesare pentru a parcurge in siguranta traseul si pentru a i se facilita obtinerea unor performante cat mai bune: numar de concurs, cip electronic de cronometrare, ghidul competitiei, prosop si apa. Pentru o experienta completa, sponsorii vor mai adauga bere si bratara Ciuc Radler, baton energizant si ghid de nutritie isostar, baton ciocolata Kandia, gel antibacterian de curatare Regina Maria, vouchere de discount oferite de Giant, PerfectBike, Halewood Wines, F64 si MPG, si ghid Romanian Corporate Sports.

Inainte de cursa, participantii si sustinatorii lor vor avea parte de un program inedit de incalzire oferit de **WorldClass**. Si tot inainte de start, pentru cei care vor avea nevoie de o ultima verificare a bicicletei vor exista doua puncte de reglaje/reparatii, unul asigurat de Giant, celalalt de Free Rider. Tot cu ajutorul Free Rider, toti cei prezenti vor putea asista, inaintea festivitatii de premiere, la o demonstratie de bike trial, sustinuta de doi dintre cei mai buni rideri din Romania: Alexandru Calta (Miez), fondatorul primei scoli de pedalat din tara (Mieztrials Bike School), si Gabriel Stefan (Noni).

**Premiile** acordate de organizatori castigatorilor cat si tuturor participantilor, prin tombola organizata la finalul competitiei, vor fi in valoare de 10.000 euro.

Echipele clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie (masculin, feminin si mixt) vor fi recompensate din plin, valoarea totala a premiilor depasind 6.000 euro.

• Locul I: troler business, voucher Giant (300 de lei), ciclocomputer Sigma, pachet isostar (batoane, pudra, bidon si sapca), vin Halewood Wines.

• Locul II: troler business, ciclocomputer Sigma, pachet isostar (batoane, pudra, bidon si sapca), vin Halewood Wines si pachet AVON.

• Locul III: troler business, ciclocomputer Sigma, pachet isostar (batoane, pudra, bidon si sapca) si vin Halewood Wines.
Pe langa premierea performantei, va fi recompensata si participarea, toti cei inscrisi in cursa avand sansa unor castiguri consistente la tombola cu premii in valoare totala de 4.000 de euro. Norocosii celor 15 premii acordate prin tombola vor avea sansa sa castige: un cadru Giant (6999 lei), un voucher Giant (200 lei), o bicicleta Haibike oferita de Perfectbike (1799 lei), seturi tricou + sapca CIUC, rucsaci DPD, o bicicleta Pegas, un aparat foto Canon 1100D 18-55 IS, un aparat foto Canon D20, ultimele trei oferite de F64.

In plus, pentru autorii celor mai bune fotografii realizate in timpul evenimentului, F64 pune in joc si doua imprimante color Canon, care vor fi acordate in cadrul concursului de fotografie Romanian Corporate Sports – MTB.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută