Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2012
Arhiva Zile si Nopti

Iranul boicotează premiile Oscar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Iranul boicotează premiile Oscar Share Iranul boicotează premiile Oscar


Ministrul Culturii din Iran a luat decizia ca ţara sa să nu fie reprezentată la categoria de film străin din cadrul **premiilor Oscar**, în semn de protest faţă de apariţia filmului anti-islam produs în Statele Unite ale Americii.

**Mohammad Hosseini** a calificat filmul ca fiind o „insultă intolerabilă” la adresa islamului şi a recomandat şi celorlalte ţări islamice să procedeze la fel, anulându-şi participarea la cel mai mare festival de film internaţional.

După discuţii cu regizorul filmului, autorităţile au scos din competiţie filmul **”Ye habe ghand/ Un cub de zahăr”**. Nu ştim ce şanse ar fi avut filmul la premiu, dar Iranul a câştigat la ultima ediţie, în februarie 2012, Oscarul pentru cel mai bun film străin, cu pelicula **”Nader şi Simin, o despărţire”**, regizată de Asghar Farhadi.

Oficialii americani s-au distanţat total de filmul “Innocence of Muslims”, care denigrează islamul, care este calificat şi de ei ca fiind condamnabil, dar totuşi, din respect pentru libertatea de expresie acest film nu va fi cenzurat.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută